Felkészülés: győzelemmel hangoltak az északírek Magyarország ellen

Vágólapra másolva!
2022.03.25. 22:22
null
Észak-Írország magabiztos győzelem után várja Magyarországot (Fotó: AFP)
Magabiztos, 3–1-es győzelmet aratott Észak-Írország a Luxemburg elleni felkészülési válogatott mérkőzésen a Magyarország elleni összecsapás előtt.

 

 

Josh Magennis révén már a 16. percben előnybe került Észak-Írország, a szünet után azonban Luxemburg jött ki jobban a pályára, és Marvin Martins révén egyenlíteni is tudott. Végül a csereként beállt Steven Davis juttatta ismét előnyhöz a vendégeket hét perccel a rendes játékidő vége előtt, majd két perccel később Gavin Whyte is eredményes volt, ezzel beállítva a 3–1-es végeredményt Észak-Írország javára.

Norvégia már az első félidőben több helyzetet alakított ki Szlovákia ellen, azonban ekkor még nem tudott gólt lőni.

A fordulás után aztán folytatódott a házigazda fölénye, a 77. percben pedig Erling Haaland révén megszerezte a vezetést, majd három perccel később Martin Ödegaard is betalált, ezzel beállítva a 2–0-s végeredményt. Szlovákia mindössze négyszer tudott kapura lőni, amelyből csak kettő volt pontos.

Hazai pályán kapott ki Románia Görögországtól. A görögök már a 22. percben előnybe kerültek Jakumakisz góljával, de les miatt a játékvezető nem adta meg a videobíró segítségével. Ennek ellenére nem kellett sokáig várni az első találatra, hiszen a 39. percben Buhalakisz előnyhöz juttatta a vendégeket. Végül ez jelentette a végeredményt is, mivel a románok hiába tettek meg mindent az egyenlítésért, újabb gól már nem született.

Már az első negyedórában megszerezte a vezetést Kuvait Lettországban, azonban a házigazda a második félidő elején egyenlíteni tudott, így 1–1-es döntetlenre végzett a két válogatott. Andrejs Ciganiks, a Dunaszerdahelyi AC futballistája kezdőként lépett pályára a letteknél, és végig is játszotta a találkozót.

Málta hazai környezetben nyert 1–0-ra Azerbajdzsán ellen. A házigazda legutóbb 2021 szeptemberében nyert, egy Ciprus elleni vb-selejtezőn.

Litvánia hozta a kötelezőt és San Marino otthonában nyert 2–0-ra, míg Grúzia meglepetésre 1–0-ra győzött Bosznia-Hercegovina ellen. A grúzok győztes gólját a Mol Fehérvártól kölcsönben az Újpestnél szereplő, és remek formában játszó Budu Zivzivadze szerezte.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Lettország–Kuvait 1–1
(Savalnieks 55., ill. al-Mutava 12.)
Norvégia–Szlovákia 2–0 (Haaland 77., Ödegaard 80.)
Románia–Görögország 0–1 (Buhalakisz 39.)
Málta–Azerbajdzsán 1–0 (Degabriele 55.)
Luxemburg–Észak-Írország 1–3 (M. Martins 58., ill. Magennis 16., S. Davis 83., Whyte 85.)
Bosznia-Hercegovina–Grúzia 0–1 (Zivzivadze 49.)
San Marino–Litvánia 1–2 (Fabbri 62., ill. Klimavicius 13., Megelaitis 27.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik