Afrika-kupa: megkéselték az újságírót, de folytatni akarja a munkát

Vágólapra másolva!
2022.01.10. 21:33
null
Doualában az E- és az F-csoport csapatai szerepelnek majd (Fotó: AFP)
Egy meg nem nevezett, labdarúgással foglalkozó algériai híroldal három munkatársát megkéselték vasárnap az Afrika-kupának otthont adó egyik kameruni város, Douala belvárosában. A megtámadottak egyike két mély szúrt sebbel került kórházba, egy másik áldozatnak az arcát érte vágás, a harmadik sértetlenül megúszta az esetet – számolt be róla a BBC Sport Africa.

A honlap tulajdonosa, Mehdi Dahak a támadás után maga számolt be a részletekről a sajtónak Doualában, ő volt az, akinek az arcát érte a vágás.

„A kollégámnak a hátát érte a két mélyebb szúrás, a kórházban összevarrták, már ki is engedték, és most egyelőre pihen. Viszont nekem azt mondta, hogy mindenképpen maradni szeretne a tornán, s tovább folytatná a munkát” – közölte Dahak.

A három algériai újságíróra akkor támadtak rá a késes rablók, amikor vacsorázni indultak volna, s kiléptek volna Douala Bonapriso negyedében található szállodájukból.

A támadás után az Afrikai Labdarúgó-szövetség közleményében jelezte, hogy jobbulást kíván a megtámadott zsurnalisztáknak, valamint elvárja a kameruni hatóságoktól a történtek lehető legaprólékosabb és részletesebb kivizsgálását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik