Sportfogadás: a Szerencsejáték Zrt. belépett a szlovák online piacra

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.16. 13:02
null
A betRing csak szlovák IP-címről, illetve szlovák állampolgárok részére biztosít online sportfogadási lehetőséget, azonban a szolgáltatás szlovák mellett magyar nyelven is elérhető (Fotó: Szerencsejáték Zrt.)
A nemzeti lottótársaság helyi leányvállalatán keresztül megkezdte működését betRing márkanév alatt a szlovákiai szerencsejátékpiacon. A Szerencsejáték Zrt. új, 2025-ig meghatározott üzleti stratégiájának egyik fókuszterülete a regionális terjeszkedés, amelynek első mérföldköve a szlovák szolgáltatás elindítása – derül ki a szervezet közleményéből.

 

Többéves elemzői és piacfelmérői munkát követően a nemzeti lottótársaság akedden kompetitív, többszereplős piacra lépett be leányvállalatán keresztül. Az SZRT Slovakia a betRing márkanév alatt a helyi piac sajátosságait szem előtt tartva – a fejlettebb fogadási piaccal és technológiai színvonallal rendelkező országok tapasztalatait beemelve – fejlesztette és kialakította a szolgáltatási palettáját. Ennek jegyében a fogadást többek között mobiltelefonos applikáció, hűségprogram, korai nyereményfelvétel (cash out), valamint személyre szabható kényelmi funkciók is segítik. A betRing – jogszabályi kötelezettségeknek eleget téve – csak szlovák IP-címről, illetve szlovák állampolgárok részére biztosít online sportfogadási lehetőséget, azonban a szolgáltatás szlovák mellett magyar nyelven is elérhető.

„A korábbi években társaságunk az egyik legdinamikusabb növekedést produkálta a régióban, létrejött szervezetünkben a kellő tapasztalat és tőkeerő, hogy kipróbálhassuk magunkat külföldön. A szlovák online sportfogadói piacra történő belépés történelmi jelentőségű számunkra, amely egyúttal megfelelő alapot adhat egy erőteljesebb, több országot is érintő regionális szerepvállaláshoz, megteremtve társaságunk üzleti fejlődésének új irányát” – nyilatkozta dr. Bozóky Alex, a nemzeti lottótársaság vezérigazgatója.

2018. végén a szlovák jogalkotó egyes szerencsejátékok esetében megteremtette annak lehetőségét, hogy meghatározott feltételek esetén több pályázó is kapjon engedélyt a szervezésre. Az előírásoknak megfelelően a fogadóirodák 2020. július 1-től kezdhették meg tevékenységüket az új jogszabály alapján. A piacra lépés szlovák és külföldi cégek számára egyaránt lehetséges. A szlovák online sportfogadási piac fejlett, három domináns piaci szereplő mellett több kisebb szervező aktív az országban.

A SZRT Slovakia 360 fokos integrált marketing és kommunikációs kampánnyal támogatja új szolgáltatásának bevezetését. A két hónapos aktivitás során számos szlovák online, weboldalra és mobilra optimalizált hirdetéssel és offline felületen népszerűsítik a betRing által nyújtott új online sportfogadási lehetőségeket, beleértve a kereskedelmi televíziókban megjelenő reklámokat, valamint a kültéri eszközöket. A regisztrációt és a weboldal működését rövid tutorial videókon keresztül ismerhetik meg a játékosok, valamint minden új regisztrációhoz úgynevezett üdvözlő bónusz is jár.

„Célunk, hogy a lehető leghamarabb megközelítsük a szlovák piac három (Niké, Fortuna, Tipsport) legnagyobb szereplőjének szintjét. Termékfejlesztésünk során arra törekedtünk, hogy a jelenleg elérhető legmagasabb színvonalat ötvözzük a különböző termékinnovációkkal, amelyek nemcsak Szlovákiában, hanem Európában is újdonságnak számítanak. Bízunk abban, hogy a betRing felkelti a szlovák játékosok érdeklődését és közülük minél többen csatlakoznak majd hozzánk” – mondta Miroslav Baranec, a betRing rendszert üzemeltető SZRT Slovakia ügyvezető igazgatója.

A Szerencsejáték Zrt. középtávú célja, hogy 10 százalékos piaci részesedést érjen el a szlovák online sportfogadási piacon. A nemzeti lottótársaság középtávú stratégiájának egyik legfontosabb eleme az, hogy a vállalat modern, nemzetközi szintű szereplővé váljon. A szlovákiai piacra lépéssel a Szerencsejáték Zrt. nemcsak termékportfoliójában, de szervezeti működésében is szintet kíván lépni, a szlovák projekt kapcsán eddig és ezután szerzett tapasztalatokat az üzleti és adminisztratív működés minden területén be kívánja építeni a mindennapok gyakorlatába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik