Jakab János: Zakariásról csak a legnagyobb tisztelet hangján lehet beszélni!

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.11.22. 20:32
null
Zakariás József 50 éve hunyt el
A játékosa is volt az Aranycsapat fedezetének, most pedig anyaegyesületének, a Budafoknak a tiszteletbeli elnöke.

November 22-én van Zakariás József halálának 50. évfordulója, ahogy erről a Nemzeti Sport is megemlékezett. Az Aranycsapat egykori fedezetét a mai magyar futballélet szereplői közül kevesen ismerték olyan közelről, mint Jakab János, a Budafoki MTE tiszteletbeli elnöke.

Ezer szállal kötődtem Józsi bácsihoz – elevenítette fel lapunk kérésére vele kapcsolatos emlékeit Jakab János. – Éveken át az edzőm volt az Erdértben, ennek a sajnálatosan fiatalon bekövetkező halála vetett véget. A fia, Tamás pedig a csapattársam volt az együttesben. Nagyszerű szakember volt, és ugyanolyan jó ember. Minden gyakorlatot maga mutatott meg. Tényleg csak a legnagyobb tisztelet hangján lehet róla beszélni, mindenki szerette.”

Másik kapcsolódási pont, hogy most Jakab János a tiszteletbeli elnöke a Budafoki MTE-nek, amely a nevelőegyesülete volt Zakariás Józsefnek.

A szerdai mérkőzésünk előtt megemlékezést tartunk a halálának ötvenedik évfordulójára – árulta el Jakab János. – Egyébként is igyekszünk itt Budafokon minden lehetséges módon ápolni az emlékét. Minden évben rendezünk Zakariás-gyerektornát, a díjakat Józsi bácsi lánya és fia szokta átadni. A nyáron elindult utánpótlásprogramunk, amely szintén az ő nevét viseli, a gyermekei szíves hozzájárulásával. Számtalan további tervünk van, felvetődött például egy budafoki Zakariás-szobor felállítása is, bízom benne, hogy minden elképzelésünk hamarosan valósággá is válik.”

Jakab János (Fotó: Árvai Károly)
Jakab János (Fotó: Árvai Károly)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik