FFT: nagy bukta Kínában, avagy miért nem sikerült semmi?

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2021.11.22. 17:24
A világ legnagyobb klubjai is nyeltek egy nagyot, amikor Kína őrült terjeszkedésbe kezdett a labdarúgásban. A robbanás gyors és látványos volt: őrült költekezés, elnöki beavatkozás és mindent lenullázó járvány egyaránt jellemezte az elmúlt éveket.

Röviden összefoglalva: az álomnak vége. „A mai naptól a Csiangszu felfüggeszti csapatai működését” – szólt a rövid közlemény. Alig négy hónappal korábban Alex Teixeira a kapuba küldte a mindent eldöntő gólt, amelynek köszönhetően a csapat megnyerte az első Kínai Szuperliga bajnoki címét.„A mai naptól a Csiangszu felfüggeszti csapatai működését” – szólt a rövid közlemény. Alig négy hónappal korábban Alex Teixeira a kapuba küldte a mindent eldöntő gólt, amelynek köszönhetően a csapat megnyerte az első Kínai Szuperliga bajnoki címét.

Ez a klub nyomta le a Liverpoolt a brazil játékosért folytatott harc során 2016-ban, amikor a Sahtar Doneck megvált tőle, és ugyanebben az évben vásárolták meg Ramirest a Chelsea-től. A csapat vezetőedzője Fabio Capello lett 2017-ben. Gareth Bale-t is majdnem megszerezték 2019-ben a Realtól, és a hírek szerint heti 350 millió forintnak megfelelő összeget keresett volna.

Ennek ellenére 2021 februárjának végére a klub megszűnt létezni. Egymást követő második idényben fordult elő, hogy egy kínai bajnokcsapat eltűnt a történelem süllyesztőjében, megtette ezt ugyanis már a Tiencsin Csüancsien, ahol Fabio Cannavaro, Axel Witsel, Luis Fabiano, Alexandre Pato, Vanderlei Luxemburgo és Paulo Sousa dolgozott korábban. Velük két évvel korábban még Cristiano Ronaldót hozták kapcsolatba.

A teljes cikket a kínai futball felemelkedéséről és bukásáról elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik