Eb-pótselejtező: már a meccs előtt a lemondásról faggatták

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2020.10.09. 15:23
null
Ljubisa Tumbakovics nem futamodik meg a felelősség elől (Fotó: AFP)
Látva a szerb labdarúgó-válogatott Oslóban nyújtott teljesítményét, nyugodtan kijelenthetjük, nincs irigylésre méltó helyzetben a magyar válogatott, amely vasárnap este Belgrádban lép pályára a Nemzetek Ligájában. Ljubisa Tumbakovics kiválasztottjai már az első félidőben bebiztosíthatták volna a győzelmet Norvégia ellen az Európa-bajnokság pótselejtezőjének elődöntőjében, de ezt végül csak a kétszer tizenöt perces hosszabbítás során harcolták ki.

 

A szerb válogatott szakvezetése is érezte, hogy a rendelkezésére álló játékosokból, akik Európa topligáiban szerepelnek, olyan együttest kell összeállítania, amely ott lesz a kontinensbajnokságon. Éppen ezért is reagált igencsak ingerülten a szövetségi kapitány a mérkőzést megelőző online sajtótájékoztatón, amikor az egyik kérdés úgy szólt: ha nem sikerül legyőzni Norvégiát, benyújtja-e lemondását? Tumbakovics akkor azt válaszolta, hogy még el sem kezdődött a mérkőzés, de már szóba került a lemondása, és hozzátette, a felelősség elől nem fog ezúttal sem megfutamodni.

„Nagyon sok energiát fektettünk az ellenfél feltérképezésébe. Azon dolgoztunk, hogy a pályán megmutassuk a harciasságunkat, az elszántságunkat és az ötleteinket – ha ez meglátszik, akkor annak nagyon örülök. Még egyszer megnézzük a Norvégia elleni találkozót, utána azonban már a Magyarország elleni meccsre készülünk” – nyilatkozta a 2–1-re megnyert mérkőzés után Ljubisa Tumbakovics.

A norvégiai találkozó hőse az a Szergej Milinkovics-Szavics volt, aki a kispadról állt be, s előbb megszerezte csapatának a vezetést, majd hosszabbításban egy szépségdíjas, ritkán látható gyönyörű mozdulattal eldöntötte a továbbjutást. A meccs előtt a játékos testvére, a kapus Vanja Milinkovics-Szavics annyit írt a bátyjának, hogy ugyan szerezz már két gólt a norvégok ellen, amire a Lazio középpályása csak annyit válaszolt, hogy: rendben, így teszek majd...

A szerb játékosok a győzelem után tele vannak önbizalommal, így magyar szemszögből talán annyira nem is kell bánkódni azon, hogy a belgrádi mérkőzést hazai nézők nélkül rendezik, ugyanis több ezer szurkoló előtt egy ilyen együttes ellen jó eredményt elérni nem egyszerű feladat.

EB-PÓTSELEJTEZŐ (NEMZETEK LIGÁJA-RÁJÁTSZÁS)
ELŐDÖNTŐ
C-LIGA

Norvégia–Szerbia 1–2
(Normann 88., ill. Milinkovics-Szavics 82., 102.) – hosszabbítás után
Skócia–Izrael 0–0 – 11-esekkel 5–3

Döntő, november 12.

20.45:
Szerbia–Skócia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik