Ligue 1: a játékosok garanciát várnak a folytatás előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 21:15
null
A Ligue 1 esetében is kérdéses a folytatás (Fotó: AFP)
A francia profi labdarúgókat tömörítő szervezet, az UNFP felméréséből az derült ki, hogy a játékosok többsége csak garancia esetén folytatná a Ligue 1 küzdelmeit.

 

Az UNFP kérdéseire csütörtök és péntek folyamán több mint ezer játékos küldte el névtelenül válaszát. Az így beérkezett reakciókból kiderült, hogy a játékosok háromnegyede csak úgy vállalná a bajnokság folytatását, ha garantálnák az egészségüket és a biztonságukat.

Arról is megkérdezték őket, milyen lezárást képzelnek el, ha az illetékesek úgy látják, nincs esély a Ligue 1 befejezésére. A válaszadók 80 százaléka ellenzi, hogy végeredmény nélkül fejeződjön be az idény, inkább azt tartanák elfogadhatónak, ha az utolsó teljes forduló alapján hirdetnének végeredményt (ez a 27. fordulót jelenti az első osztály esetében).

Egyéb témákról, így a kiesők és feljutók kérdéséről, vagy éppen a Ligue 1 ideiglenes bővítése esetén a téli szünet elhagyásáról is megkérdezte a szervezet a tagjait, az ezekre adott válaszok összesítése legkésőbb a jövő hét elejére várható.

A Ligue 1-ban 27 lejátszott mérkőzés után a PSG 68 ponttal áll az első helyen, 12-vel megelőzve az egy találkozóval többet teljesítő Marseille-t. Európában eddig egyedül Belgiumban jelentették be, hogy a bajnokságot befejezettnek tekintik – kivívva ezzel az európai szövetség (UEFA) rosszallását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik