Futball: egy mexikói klub megdöntötte a Derby nyeretlenségi rekordját

Vágólapra másolva!
2019.08.28. 14:51
null
Harminchárom nyeretlen meccs minden viszontagsága ott van Cristian Menéndez (11) arcán (Fotó: AFP)
A mexikói élvonalban szenvedő TR de Veracruz legutóbb tavaly augusztus 26-án nyert bajnoki mérkőzést, azóta 8 döntetlen mellett 25 vereséget tudott felmutatni, miközben megőrizte élvonalbeli tagságát is – s nem mellesleg megdöntötte a Derby County 2007–2008-as idényben felállított nem hivatalos élvonalbeli nyeretlenségi világrekordját is.

A mexikói élvonalban szereplő Club Deportivo Tiburones Rojos de Veracruz – magyarul: Veracruzi Vörös Cápák – csapata kedd éjjel a Querétaro csapatát fogadta, és simán kikapott 5–0-ra. Ebben persze nem lenne még semmi meglepő, s valljuk be, nem is nagyon kívánkozna lapunk hasábjaira, hogy a mexikói listavezető simán lemosta a sereghajtót annak otthonában.

Csakhogy, a Veracruznak ez volt sorozatban a 33. nyeretlen élvonalbeli bajnoki mérkőzése, amivel megdöntötte a vonatkozó nem hivatalos világrekordot, s a 2007–2008-as idényben 32 nyeretlen meccsig jutó Derby Countytól vette át a kétes dicsőséggel járó címet – számolt be róla a skysports.com.

Ráadásul a Vörös Cápák csapata ezt úgy érte el, hogy a 2018–2019-es idény elején kezdődő sorozata nem zárult kieséssel – köszönhetően a Mexikóban érvényben lévő szabályozásnak. Amennyiben ugyanis a Clausura végén kieső csapat 120 millió pesót fizet a szövetségnek, automatikusan megőrzi élvonalbeli tagságát – a befizetett pénz felét a feljutástól eleső gárda kapja, a másik felét a szövetség fejlesztésekre fordítja.

A Veracruz sorozata tavaly szeptember elején kezdődött a Cruz Azul otthonában, s az elmúlt egy év során összesen öt vezetőedzőt fogyasztott el a klub, jelenleg a 71 éves, korábbi mexikói szövetségi kapitány, Enrique Meza irányítja a brigádot.

A 33 meccses nyeretlenségi széria során egyébként ritkán fordult elő, hogy a Veracruz nagy verést kapjon – egy 9–2-es és egy 7–0-s zakó azért így is becsúszott – sőt, többször is alakult úgy az adott bajnoki, hogy az aktuális ellenfél a 85. perc után szerezte csak meg a győztes gólt.

A győzelem ízéről azonban így sem kellett a Cápáknak lemondani, mert a Mexikói Kupában azért nyertek néhány mérkőzést: a negyeddöntőig jutott a csapat.

Az előző csúcstartó, a Premier League-ből a 2007–2008-as idény végén búcsúzó Derby County 2007 szeptemberében nyert utoljára az élvonalban, így amennyiben a jövőben bármikor visszajut, 32-es sorozata az első győzelméig még folytatódhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik