Videó: szenzációs, saját térfélről lőtt góllal dőlt el az óceániai BL-döntő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.11. 11:04
null
A Hienghene Sport nyerte meg az óceániai Bajnokok Ligáját (Fotó: footballoceania.com)
Óriási meglepetésre két új-kaledóniai csapat, az AS Magenta és a Hienghene Sport csapott össze az óceániai labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében. A kupafinálét végül utóbbi együttes nyerte meg – egy egészen elképesztő, saját térfélről szerzett góllal.

 

Az Új-Kaledónia fővárosában, Nouméában mintegy 7000 szurkoló előtt megrendezett Bajnokok Ligája-döntőt Amy Antoine Roiné döntötte el: a Hienghene játékosa a 60. percben lépett pályára, s alig több mint öt perccel később a saját térfeléről ívelte a labdát az AS Magenta kapujába.

Antoine Roine's Puskas-worthy winning goal for Hienghène from the OFC Champions League final from r/soccer

Az óceániai BL 2007 óta íródó történetében (korábban más rendszerben és név alatt, ausztrál csapatok részvételével rendezték meg a sorozatot) mindig volt legalább egy új-zélandi csapat a döntőben, ez a sorozat az idén megszakadt, hiszen a Team Wellington és az Auckland City is elvérzett az elődöntőben.

Az első BL-győzelmét arató Hienghene csupán a második nem új-zélandi csapat, amely megnyerte a sorozatot – erre korábban csak a pápua-új-guineai Hekari United volt képes.

ÓCEÁNIAI BAJNOKOK LIGÁJA
AS Magenta (új-kaledóniai)–Hienghene Sport (új-kaledóniai) 0–1 (Roiné 66.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik