Videó: ilyen kupasorsolást sem látott még a világ

Vágólapra másolva!
2018.10.03. 11:50
null
Kappot (balra) nem igazán hozta lázba a sorsolás
A Luxemburgi Kupa legjobb 16 közé jutásról döntő mérkőzéseinek sorsolása finoman szólva is méltatlanra sikeredett, s nemcsak a kulissza, hanem a lebonyolítás miatt is. Bár, lehet, hogy pontosabban fejezné ki a történteket, ha a sorsolás szó helyett a válogatást használnánk.

Történt ugyanis, hogy a kupasorozat főtámogatója, a Freelanders Group igazgatója, bizonyos Alex Kapp kapta a nemes és megtisztelő feladatot, hogy a sorsolás során a golyókat – khm… Kinder-tojás-belsőket… – kihúzza az urnából, s átnyújtsa a Luxemburgi Labdarúgó-szövetség (FLF) munkatársának. Eddig semmi meglepő nem is lenne a történetben, ám Kapp úr egészen sajátosan értelmezte a feladatát, amely egyébként láthatóan a legkevésbé sem hozta lázba.

A direktor úr ugyan kiválasztott egy csapatnevet tartalmazó Kinder belsőt, majd alaposan szemrevételezte, megtapogatta, aztán visszadobta a többi közé, s kikapott egy másikat, amit már átadott a mellette álló FLF-munkatársnak.

A sorsolást a Facebookon élőben közvetítették, a szurkolók felháborodása így csak tovább nőtt, amikor Marco Richard főtitkár az FLF részéről hivatalos közleményben kijelentette: ők „semmi rendkívülit nem tapasztaltak a sorsolás során.”

Olaj a tűzre, hogy a közlemény azzal zárul, Kapp úr „különben sem láthatott bele a golyókba”.

A legjobb 32 között érintett klubok közül egyébként többnek a vezetője is új sorsolást követelt az eset után, arról egyelőre nincs hír, hogy a helyi szövetség eleget tett volna ennek a felszólításnak.

ÍME, A VIDEÓ A SORSOLÁSRÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik