Videó: 3 hónapra tiltották el ezért a szabálytalanságért

Vágólapra másolva!
2018.07.25. 19:05
null
Slawomir Peszko az oroszországi világbajnokságon (Fotó: AFP)
Brutális szabálytalansága miatt három hónapos eltiltással, valamint pénzbüntetéssel sújtották Slawomir Peszkót, a Lechia Gdansk labdarúgócsapatának lengyel válogatott középpályását.

Slawomir Peszko agya múlt pénteken, a lengyel élvonalbeli bajnokság első fordulójában lejátszott Jagiellonia Bialystok–Lechia Gdansk mérkőzésen (0–1) borult el. A 44-szeres válogatott középpályás a 92. percben azonnal piros lapot kapott, miután hátulról óriásit rúgott Arvydas Novikovasba, a hazaiak litván középpályásába.



A súlyos büntetés nem maradt el, Peszkót három hónapra eltiltották, és még 30 ezer zlotyt (2.25 millió forint) is be kell fizetnie.

Peszko ott volt az oroszországi világbajnokságon leszereplő lengyel nemzeti csapatban, bár csak szűk negyedórányi játéklehetőség jutott neki, a japánok elleni, számukra már tét nélküli meccsen. A mostani brutalitása bosszú is lehetett, ugyanis Novikovas az Instagramon korábban azt írta, hogy Peszko helyett inkább klubtársának, Przemysław Frankowskinak kellett volna bekerülnie a lengyel vb-keretbe.

Peszko elnézést kért a szabálytalansága miatt.

„A szörnyű világbajnoki szereplésünk utáni frusztráció, valamint az utóbbi hetekben engem ért kritikák nagyobb hatással voltak rám, mint azt gondoltam – magyarázta viselkedését a 33 éves játékos. – Minél hamarabb pályára akartam lépni a Lechiában, de kiderült, hogy érzelmileg még nem állok készen. Szeretnék elnézést kérni Arvydas Novikovastól, a teljes Jagiellonia Bialystoktól, a Lechia Gdansktól és mindenkitől, aki csalódott bennem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik