Konföderációs Kupa: játszhat az oroszok honosított brazilja

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.15. 16:59
Mario Fernandes, a CSZKA Moszkva honosított brazil labdarúgója játszhat a június 17. és július 2. között sorra kerülő Konföderációs Kupán.

A 26 éves játékos 2012 áprilisában szerződött a fővárosi együtteshez, majd 2014-ben egyszer, a Japán elleni felkészülési mérkőzésen pályára lépett a brazil nemzeti csapatban.

A nemzetközi szövetség (FIFA) szabályozása szerint egy labdarúgó akkor léphet pályára más nemzeti csapatban, ha öt évet életvitelszerűen eltöltött az adott országban. Fernandes esetében ez most teljesült, így ha bekerül Sztanyiszlav Csercseszov szűkített keretébe, ott lehet az orosz együttesben a nyári tornán.

Rajta kívül egy, nem Oroszországban született labdarúgó van a kapitány bő, 30 fős keretében: a Fenerbahcéban játszó, német születésű Roman Neustädter, aki már ötször pályára lépett az orosz válogatottban.

A Konföderációs Kupa 23 fős játékoskereteit június 7-ig kell kijelölniük a résztvevő országok szövetségi kapitányainak.

A vb-főpróbának számító tornán a házigazda válogatott Mexikóval, Portugáliával és Új-Zélanddal került egy csoportba, a másik négyesben Ausztrália, Chile, Kamerun és Németország szerepel majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik