Labdarúgás: jöhet a stream a kispadra és az orvosoknak

Vágólapra másolva!
2016.11.09. 21:50
null
A tableteket már most is gyakran használják a kispadok, de az orvosoknak és edzőknek engedélyezhetik a televíziós közvetítés kivezetését is (Fotó: Action Images)
A labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testülete (IFAB) jövő márciusi ülésén határoz arról, hogy megengedi-e az edzőknek és az orvosoknak, hogy a televíziós közvetítést nézhessék a kispadon a mérkőzések alatt.

 

Az edzőknek taktikai szempontból lehetne fontos a közvetítés, míg az orvosoknál még nagyobb lehet a szerepe, a sérüléssel járó összecsapások lassításainak azonnali visszanézése ugyanis segíthet az egészségügyi személyzetnek és a csapatorvosoknak is a megfelelő ellátásban. Az angol élvonalbeli rögbiligában az orvosoknak már rendelkezésükre állnak a televíziós felvételek és visszajátszások.

„A tudományos kutatások és más sportokból származó tapasztalatok is azt mutatják, hogy ha a felvételen az orvosok visszanézhetik az incidens intenzitását, valamint azt, hol történt kontakt, akkor az segíti őket a sérülések súlyosságának megítélésében. Láttunk több olyan példát, amikor a csapatorvos videós visszanézés esetén úgy dönthetett volna, nem engedi vissza a játékost a pályára” – nyilatkozta az AP hírügynökségnek Lukas Brud, az IFAB titkára.

Fejsérülések esetén az orvosoknak plusz időt biztosítanának a történtek kielemzésére a televíziós felvételek alapján.

Az IFAB szintén márciusban határoz arról, hogy az edzők taktikai célból használhatják-e a mérkőzések streamjét tabletjeiken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik