Minifutball Eb: nyolcaddöntős magyar búcsú – tanulságokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.26. 20:23
A magyar válogatott kikapott Kazahsztántól a Székesfehérváron zajló minifutball Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében és búcsúzott a viadaltól. Az viszont már most kiderült, hogy nagyon népszerű lehet az 5+1-es szakág hazánkban is.

Azt hittük, hogy kemény fizikai játékkal, jól elvégzett bedobások és pontrúgások után meg tudjuk verni a rendkívül játékügyes, villámgyors, ám alacsony és vékonydongájú futballisták által alkotott kazahokat. Erre mi történik? Az ellenfél két fejesgólnak köszönhetően búcsúztat minket a saját rendezésű Európa-bajnokságon.

Pedig a Szerbia elleni gyengélkedést követően nagyon összekapta magát Reveland Zoltán csapata és ki-ki meccsre kényszerítette az ellenfelet. A szakmai stáb nagyon helyesen ezúttal kevés szerepet adott a rutinosabb, ám lassabb, idősebb játékosoknak és szűkebb rotációval vette fel a harcot a futós ellenféllel.

Sajnos a kezdeti tapogatózást az első félidő 5. percében Kanat Zsumabekov fejesgólja törte meg, a kazah játékos Poncók Csabát és a rosszul kilépő Sikur Lajost is megelőzve csúsztatott az egy bedobást követően a kapuba.

Ezután is nagy taktikai harc zajlott a 2500 fővel dugig telt arénában, itt is, ott is akadt helyzet, végül a játékrész zárása előtt pillanatokkal Szabó Zsolt lőtt ballal a bal alsó sarokba. A fordulás után a nagyobb lehetőségek a mieink előtt adódtak, Szabó például duplázhatott volna, ha nyolc méterről az alacsony kapusnak felfelé rúgja a labdát, ám ő lábon találta.

A másik oldalon viszont ismét elég volt egy kapushiba, Sikur ezúttal a büntetőterületen kívülre lépett ki egy felívelésre, azonban Kuanis Abdualjev megelőzte és az ismét üresen maradt kapuba csúsztatott. Öt perc volt vissza, a magyar csapatnál vészkapus jött a pályára, amit azonban azonnal megbüntettek a kazahok, ráadásul az utolsó percben még két gólt szereztek, így a különbség is nagy lett eredményben a két alakulat között.

„Harminchét percig a megbeszéltek szerint játszottunk, ki-ki mérkőzés volt egy jobb képességű együttes ellen, a helyzetek alapján győzelmet érdemeltünk volna, a különbséget az jelentette, hogy az ellenfél két nagy egyéni hibánkat könyörtelenül kihasználta, mi pedig kihagytuk a nagyobbnál nagyobb ziccereket is” – értékelt Reveland Zoltán szövetségi kapitány.

A szombati záró napon kerül sor az elődöntőkre, majd a bronzmeccsre és a fináléra. Az elmúlt napokban az ismét bebizonyosodott, hogy mennyire szüksége van a magyar futballdrukkereknek a sikerélményére, örömteli, hogy a mieink mérkőzéseire olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy többszázan be sem fértek a lelátókra. A minifutball izgalmas, látványos játék, és töretlenül fejlődik, a fehérvári Eb színvonalát össze sem lehet hasonlítani a tavalyi, Horvátországban rendezettel.

MINIFUTBALL EB
NYOLCADDÖNTŐ

Kazahsztán–Magyarország 5–1 (1–1)
Székesfehérvár,
2500 néző.
Gólszerző: Zsumabekov (5., 40.), Abdualjev (35.), Barlibajev (37.), Djusembajev (40.), ill. Szab Zs. (19.)

További mérkőzések
Szlovénia–Wales 3–5
Horvátország–Moldova 4–0
Oroszország–Montenegró 2–2 (szétlövéssel 0–2)
Bosznia-Hercegovina–Spanyolország 0–0 (szétlövéssel 3–1)
Csehország–Lengyelország 5–2
Románia–Anglia 2–3
Németország–Szlovákia 3–3 (szétlövéssel 2–0)

NEGYEDDÖNTŐ
Montenegró–Bosznia-Hercegovina 0–0 (szétlövéssel 3–2)
Németország–Kazahsztán 1–1 (szétlövéssel 2–3)
Wales–Horvátország 0–4
Csehország–Anglia 3–2

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Csehország–Kazahsztán
Horvátország–Montenegró

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik