Copa América: elkezdődött – Jamesék legyőzték a házigazdát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.04. 08:24
null
James Rodríguez magabiztosan értékesítette a kolumbiaiak számára megítélt tizenegyest (Fotó: Reuters)
A házigazda Egyesült Államok 2–0-ra kikapott Kolumbiától a centenáriumi Copa América nyitó mérkőzésén, az A-csoport első fordulójában. A dél-amerikai válogatott góljait Cristián Zapata és James Rodríguez szerezte.

A többek között Juan Cuadradóval, Carlos Baccával és James Rodríguezzel felálló kolumbiai válogatott számára nagyszerűen kezdődött a Copa, hiszen Cristián Zapata találatával már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést. A Milan középhátvédje Edwin Cardona szöglete után látványosan, kapásból lőtt a bal alsó sarokba (0–1).

A mérkőzést domináló dél-amerikai csapat az első félidő hajrájában DeAndre Yedlin kezezése után tizenegyeshez jutott, James Rodríguez pedig nem hibázott, magabiztosan a kapuba vágta a labdát (0–2).

A Real Madrid kiválósága 15 gólnál jár a válogatottban, ezzel Teófilo Gutiérrezt és Víctor Aristizábalt utolérve feljött a házi örökranglista ötödik helyére, s Freddy Rincón is már csak két találattal előzi meg.

James aztán a második játékrész közepén vállsérülést szenvedett, s bár az ápolás után még néhány percre visszatért a pályára, végül le kellett cserélni, és a végjátékot már csak a kispadról tekinthette meg. Azt egyelőre nem tudni, hogy a következő fordulóban, Paraguay elleni pályára léphet-e.

Az amerikaiak keveset mutattak meg a tudásukból, a kolumbiaiak megérdemelten győztek.




COPA AMÉRICA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Egyesült Államok–Kolumbia 0–2
(Zapata 8., James Rodríguez 42. – 11-esből)

A csoport másik mérkőzésén
Costa Rica–Paraguay 0–0

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
vasárnap, 1.30: Haiti–Peru (Tv: Sport2)
vasárnap, 4.00: Brazília–Ecuador (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik