Barcelona: a világ legjobb támadótriói az MSN ellen

Vágólapra másolva!
2015.12.02. 12:48
null
Lionel Messi, Neymar, Luis Suárez és az alkotás öröme (Fotó: Action Images)
A Messi, Suárez, Neymar hármas gólerőssége szerte a világon beszédtéma. A sportlapok közül az olasz La Gazzetta dello Sport és a francia L'Équipe történelmi keretbe helyezte az MSN tevékenységét, és még szavazást is rendezett olvasói körében: volt-e jobb támadótrió a futballtörténelemben?

 

Az olasz sportlap voksolásának szerda déli állása szerint a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek végén taroló Milan triója – Marco van Basten és Ruud Gullit, mögöttük Roberto Donadoni – több mint 60 százalékos szavazataránnyal messze megelőzi a Barca mai gólvágóit, ellenben az Équipe-nél az MSN vezet hasonló fölénnyel.

A Gazzettánál az argentin River Plate (1940–1947), a spanyol Real Madrid (1959–1964), az olasz Napoli (1987–1988), valamint két válogatott, a 2002-ben világbajnoki címet szerző Brazília és az ötvenes évek magyar Aranycsapata került fel a szavazólapra – magyar részről a Kocsis, Hidegkuti, Puskás belső hármas.

A Gazzetta szavazólapja és a pillanatnyi állás – IDE KATTINTVA SZAVAZHAT!
A Gazzetta szavazólapja és a pillanatnyi állás – IDE KATTINTVA SZAVAZHAT!

 

A L'Équipe tizenegy triót állított versenybe: az MSN mellett további kettő képviseli a Barcelonát (Romário, Sztoicskov, M. Laudrup; Eto'o, Henry, Messi), kettő a Real Madridot (Puskás, Di Stéfano, Gento; Bale, Benzema, C. Ronaldo), kettő a Manchester Unitedet (Best, Law, B. Charlton; C. Ronaldo, Tévez, Rooney), kettő a brazil válogatottat (Jairzinho, Tostao, Pelé; Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho), egy a Bayern Münchent (U. Hoeness, G. Müller, K-H. Rummenigge), és lehet szavazni a hetvenes évek holland futballforradalmát az Ajaxban és a válogatottban megtestesítő Cruyff, Rep, Keizer hármasra is.

A L'Équipe szavazólapja és a pillanatnyi állás – IDE KATTINTVA SZAVAZHAT!
A L'Équipe szavazólapja és a pillanatnyi állás – IDE KATTINTVA SZAVAZHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik