MLS: a Honvéd korábbi légiósa okozta Némethék vesztét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.17. 07:21
A Németh Krisztiánt foglalkoztató Sporting Kansas City idegenben 1–0-ra kikapott közvetlen riválisától, a San Jose Earthquakestől az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának legutóbbi játéknapján. A magyar válogatott támadó az 59. percben, a kapott gól után lépett pályára, de nem tudott segíteni csapatán.

A mérkőzés egyetlen találatát a Budapest Honvéd korábbi légiósa, a panamai Anibal Godoy szerezte, aki a második félidő második percében közelről vette be a kaput.

Ha Némethék nyertek volna, biztossá teszik a helyüket a tizenkét csapatos rájátszásban, ehelyett azonban még szorosabbá vált a mezőny – igaz, a Sporting Kansas City sorsa még mindig a saját kezében van.

A magyar válogatott támadó együttese a hátralévő két meccsét hazai pályán játssza – a Colorado Rapids, illetve a Los Angeles Galaxy ellen –, és ha az egyiken győz, biztosan bejut a playoffba. A negyedik helyezett együttes előnye egy pont a hatodik San Jose Earthquakesszel szemben, amelynek már csak egy összecsapása van hátra, még hátrébbról pedig egyedül a főcsoport hetedik helyén álló Portland Timbers lehet veszélyes az SKC-re. (Az alapszakaszban minden gárda 34 találkozót játszik.)

A konferencia első két helyezettje a rájátszás második fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe, míg a 3–6. helyezett csapatok már a főcsoport-negyeddöntőben pályára lépnek.

MLS, ALAPSZAKASZ
Orlando City–New York City 2–1
San Jose Earthquakes–Sporting Kansas City 1–0
A Nyugati főcsoport állása: 1. FC Dallas 54 pont (32 mérkőzés), 2. Los Angeles Galaxy 51 (32), 3. Vancouver Whitecaps 50 (33), 4. Sporting Kansas City 48 (32), 5. Seattle Sounders 47 (32), 6. San Jose Earthquakes 47 (33), 7. Portland Timbers 47 (32)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik