Ázsia-kupa: „álomdöntő” - Ausztrália bejutott a fináléba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.27. 11:58
null
Ausztrália bejutott a fináléba (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Ázsia-kupa második elődöntőjében Ausztrália végig magabiztos játékkal 2–0-ra legyőzte az Arab Emírségeket, így bejutott a fináléba, amelyben Dél-Korea lesz az ellenfele.

A hétfőn Irakot legyőző Dél-Korea ellenfélre várt, a kérdés már csak az volt, az emírségekbeli válogatott, vagy a torna egyik legnagyobb esélyese, a rendező Ausztrália vár Uli Stielike együttesére.

A hazaiak nem sokat vártak az első góllal, Trent Sainsbury találatával már a harmadik percben előnybe került Ausztrália, miután a holland élvonalban szereplő PEC Zwollét erősítő védő egy szögletet követően a kapu közepébe bólintott (1–0).

A folytatásban is Ausztrália volt fölényben, majd a rendezők a 14. percben megduplázták előnyüket. Egy jobb oldali beadást követő kavarodást kihasználva Jason Davidson maradt üresen a tizenhatoson belül, és passzolt a bal alsó sarokba (2–0).

Rengeteg idő volt még hátra, de a lelkesen küzdő Arab Emírségek nem találta a rést a remek ausztrál védelmen, így az eredmény már nem változott, Ausztrália 2–0-ra nyert, így bejutott a fináléba.

Ezzel létrejött az „álomdöntő”, az A-csoportban 1–0-s dél-koreai sikerrel záruló találkozó visszavágóját rendezik január 31-én, szombaton a torna fináléjában, Sydneyben, míg a bronzéremért pénteken az Arab Emírségek Irakkal csap össze.

ÁZSIA-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Ausztrália–Arab Emírségek 2–0
(Sainsbury 3., J. Davidson 14.)

AZ EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
NEGYEDDÖNTŐ
Január 22., MelbourneDél-Korea–Üzbegisztán2–0 – h. u.
Január 22., BrisbaneKína–Ausztrália0–2
Január 23., CanberraIrán–Irak3–3, 11-esekkel 6–7
Január 23., SydneyJapán–Arab Emírségek
1–1, 11-esekkel 4–5
ELŐDÖNTŐ
Január 26., SydneyDél-Korea–Irak2–0
Január 27., NewcastleAusztrália–Arab Emírségek2–0
A HARMADIK HELYÉRT
Január 30., NewcastleIrak–Arab Emírségekx–x
DÖNTŐ
Január 31., SydneyAusztrália–Dél-Koreax–x
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik