Dél-Afrika: általános döbbenet a kapus meggyilkolása után

Vágólapra másolva!
2014.10.27. 09:27
Általános döbbenet fogadta a Dél-afrikai Köztársaságban, hogy vasárnap este megölték Senzo Meyiwát, a labdarúgó-válogatott csapatkapitányát és kapusát.

A sportolót meg nem erősített hírek szerint barátnőjének otthonában ölték meg a Johannesburgtól 40 kilométerre lévő Vosloorus településen. Két férfi hatolt be a házba, ahol heten tartózkodtak, míg harmadik társuk kint várakozott. Állítólag a futballista mobiltelefonját követelték, majd rálőttek, és mindhárman elmenekültek. Meyiwát kórházba vitték, de már nem tudtak rajta segíteni.

„Tragikus veszteség a családnak, az Orlando Piratesnek és az egész nemzetnek" – mondta Irvin Khoza, a labdarúgó-szövetség elnöke.

Meyiwa csapattársa, Tsepo Masilela ugyancsak megütközve adott hangot értetlenségének a Twitter csevegőoldalon: „Hogy lehet valakit megölni a telefonjáért? Az egyik legjobb kapus volt, remek játékost vesztettünk el."

A német Schalkénál légióskodó, ghánai Kevin-Prince Boateng is megrendülten értesült a gyilkosságról: „Tragédia! Nyugodj békében, Senzo Meyiwa" – írta a közösségi oldalon.

A 27 éves Meyiwa volt a válogatott csapatkapitánya az utolsó négy meccsen, az Afrika-kupa selejtezőjében. Utoljára a bajnokság szombati mérkőzésén lépett pályára, melyen az Orlando 4–1-re legyőzte az Ajax Cape Townt.

A rendőrség átszámítva 3.3 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni a tetteseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik