U19-es Eb: fogadási csalás? Három játékjog felfüggesztve

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.08.05. 16:39
A Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFU) határozatlan időre felfüggesztette három fiatal futballista játékjogát, az érintettek a gyanú szerint manipulálták a Magyarországon rendezett U19-es Európa-bajnokság bolgár érdekeltségű mérkőzéseit.

Daniel Gjaurovot, a szófiai Lokomotiv kapusát már a múlt pénteken őrizetbe vették, majd egy nappal később szabadlábra helyezték, most rajta kívül korábbi csapattársának, Grigor Grigorovnak, valamint a Ludogorecben szereplő Sztivan Petkovnak a játékjogát függesztették fel. Utóbbit az egyik legtehetségesebb bolgár futballistának tartják, ám Alekszandr Dimitrov szövetségi edző nem sokkal az indulás előtt úgy döntött, hogy kihagyja a magyarországi tornára utazó keretből. Petkov szerződését az eseményekre reagálva azonnal felbontotta a klubja.

A vizsgálat már korábban megkezdődött, ennek során azokat a futballistákat hallgatták ki, akik a múlt héten véget ért magyarországi Eb-n szerepeltek. A bolgár válogatott mindhárom mérkőzését elvesztette a kontinensviadalon, s pont nélkül a B-csoport utolsó helyén zárt.

A BFU szerint a nyomozás hatással lehetett a nemzeti csapat magyarországi szereplésére, a vizsgálat ugyanis már az Eb előtt megkezdődött egy információ nyomán. A csapat trénere, Dimitrov azt mondta: a játékosai a tornát megelőzően jelezték neki, hogy megpróbálták őket megvesztegetni.

A magyar válogatott a másik csoportban a harmadik helyen végzett az Eb-n, ezzel kivívta a világbajnoki szereplés jogát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik