Női labdarúgás: Marozsán - világsztárok között a legjobb

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.13. 09:59
null
Marozsán Dzsenifer átveszi az MVP-díjat (Fotó: dfb.de)
Marozsán Dzsenifer, a német női labdarúgó-válogatott magyar származású játékosa nemcsak tornagyőzelmet ünnepelhetett a patinás Algarve-kupán; a torna legjobb játékosának járó díjat és a gólkirályi címet is megkaparintotta.

A tizenkét csapatot és a női futball világsztárjait felvonultató, szerdán véget érő dél-portugáliai tornán a német válogatott mind a négy mérkőzését megnyerte, Marozsán Izland ellen (5–0) két gólt szerzett, Norvégiával szemben (3–1) egyet, és egyszer a kapuba talált a Japán ellen 3–0-ra megnyert fináléban is.

„Sok világsztár között a legjobb" – méltatta a róla készült írás címében Marozsánt a Német Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja, kiemelve: a fiatal játékos nemcsak szebbnél szebb gólokat szerzett, hanem a védekezésből is kivette a részét.

„Természetesen nagy öröm, hogy engem választottak meg a legjobb játékosnak. Büszke vagyok rá, de a többiek nélkül ez nem sikerülhetett volna. Nagyon boldog vagyok, hogy a csapattal is megszereztük a trófeát" – idézi a honlap Marozsánt.

Mint ismert, a korábbi magyar válogatott labdarúgó, Marozsán János lánya a családjával gyermekként került Németországba, ott kezdett futballozni, és 21 éves korára immár 33-szoros német válogatottnak – s nem mellesleg a Frauen-Nationalmannschaft 18-szoros gólszerzőjének – mondhatja magát.

21. ALGARVE-KUPA NEMZETKÖZI NŐI LABDARÚGÓTORNA, PORTUGÁLIA
DÖNTŐ, FARO
Németország–Japán 3–0 (0–0)
G:
Kessler (46.), Mittag (50.), Marozsán (61.)
A 3. HELYÉRT, ALBUFEIRA
Izland–Svédország 2–1 (2–0)
G:
Thorsteinsdóttir (27., 31.), ill. Göransson (89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik