Futsal Eb: Robinho kiejtette a címvédőt! Döntőben az oroszok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.06. 22:40
Nem jutott döntőbe a legutóbbi négy kontinensviadalt megnyerő Spanyolország a belgiumi futsal Európa-bajnokságon, miután az elődöntőben Oroszország Robinho góljával hosszabbítás után 4–3-ra legyőzte. Az oroszok ellenfele a portugálok ellen nyerő olasz csapat lesz a fináléban.

Az első mérkőzésen Olaszország hiába szerzett már az első perc végén vezetést Gabriel Lima révén, a portugálok Ricardinho és Arnaldo Pereira találatával fordítottak a szünetre. A második félidőt ugyanakkor ismét az olaszok indították jobban, Romano gólja után ráadásul ismét Gabriel Lima következett, Fortino pedig pár pillanatra meg is nyugtatta az ezúttal fehérben játszó azzurit. Joel Queirós gólja révén viszont izgalmas volt a hajrá, a luzitánok nagy erőket mozgattak meg, ám végül elbuktak.

A második meccsen megismétlődött legutóbbi (illetve az első, 1996-os, az 1999-es és a 2005-ös) spanyol–orosz döntő, és a múlt alapján a legutóbbi négy tornát megnyerő ibériaiak vághattak neki magabiztosabban a csatának, hiszen az Eb-döntők eredményei spanyol fölényt mutatnak az oroszokkal szemben (3–1).

A meccs elején ezúttal is a spanyolok tűntek jobbnak, Pola gólja jelentette az előnyt a szünetben, Szergej Szergejev viszont egyenlített a második játékrész elején, majd a 40 másodperc alatt született három gól után már a szbornajánál volt az előny. A hatszoros győztes spanyolokat már-már meglegyintette a kiesés szele, le is hozták a kapust, ám épp az extraember, Miguelín erősen tüzelt, a labda Gustavo lába között a kapuban kötött ki, így jött a hosszabbítás.

A ráadásban pedig jött Robinho, aki bő egy perccel a vége előtt az oroszok javára döntött. A favorit Spanyolország, a legutóbbi négy Eb győztese elbukott az elődöntőben!

Az olasz–orosz finálét szombat 20.30 órától rendezik.

FUTSAL EB
ELŐDÖNTŐ
Portugália–Olaszország 3–4
(Ricardinho, Arnaldo Pereira, Joel Queirós, ill. Gabriel Lima 2, Romano, Fortino)
Oroszország–Spanyolország 4–3 (Szergejev, Liszkov, Fukin, Robinho, ill. Pola, Rafael Usín, Miguelín) – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik