U17-es vb: a címvédő a 12. tizenegyessel ejtette ki Brazíliát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.01. 19:18
Az Arab Emírségeken zajló U17-es világbajnokság negyeddöntőjében a címvédő Mexikó egészen drámai mérkőzésen, tizenegyesekkel győzte le Brazíliát.

Sokáig gól nélkül zajlott a mérkőzés, mígnem a 80. minutumban Ochoa találatával előnybe került Mexikó. A brazilok azonban nem adták fel, és a 85. percben Nathan révén kiegyenlítettek, így jöhetett a tizenegyespárbaj.Ochoa találatával előnybe került Mexikó. A brazilok azonban nem adták fel, és a 85. percben Nathan révén kiegyenlítettek, így jöhetett a tizenegyespárbaj.

Itt pedig a rekordbajnok dél-amerikaiak kezdtek jobban, Rivas kihagyott lövése után Danilo nem hibázott, így 4–2-re vezettek a brazilok. Ekkor három dolog kellett a címvédőnek, hogy maradjon esély: mindkét büntetőt belőni, közte pedig imádkozni a brazil rontásért. Barbosa lövését aztán megfogta (!) a kapus, Aguirre és Wbias pedig nem hibázott, így folytatódott a párbaj, méghozzá jó sokáig.

Már a kapusok is belőtték saját tizenegyesüket, így újra indult a kör, Mosquito pedig másodjára már rontott Diazzal szemben, így Mexikó 11–10-re megnyerte a szétlövést, és bejutott az elődöntőbe.

A nap másik negyeddöntőjén Honduras Velásquez első félidő hajrájában szerzett góljával előnyhöz jutott ugyan Svédország ellen, de a második félidőben Rakip egyenlített, majd Berisha sarkazásával az északiak meg is nyerték a meccset.



A negyeddöntő holnap két mérkőzéssel folytatódik, a svédek az Uruguay–Nigéria találkozó győztesével, a mexikóiak az Argentína–Elefántcsontpart összecsapás továbbjutójával találkoznak.

U17-ES LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG (ARAB EMIRÁTUSOK)
NEGYEDDÖNTŐ

Honduras–Svédország 1–2
Mexikó–Brazília 1–1 – tizenegyesekkel 11–10
SZOMBATON
Uruguay–Nigéria 20.00
Argentína–Elefántcsontpart 17.00
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA – ÁGRAJZ SZERINT
Svédország–Uruguay/Nigéria november 5., 20.00
Argentína/Elefántcsontpart–Mexikó november 5., 17.00
A döntőt november 8-án, 20 órakor kezdik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik