Írország: északír szövetségi kapitányt kaphat a válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.01. 12:41
A dublini fogadóirodákban már nem lehet arra fogadni, hogy Martin O'Neill lesz-e az ír labdarúgó-válogatott következő szövetségi kapitánya. A 61 éves szakember kinevezését ugyanis mindenki kész ténynek veszi, és jövő heti hivatalos bejelentésről ír az ír, valamint a brit sajtó.

Felvetődött korábban az 54 éves Mick McCarthy visszatérésének a lehetősége is – az Ipswich Town menedzsere 1996 és 2002 már lehetett ír kapitány –, de ő maga is támogatta, hogy O'Neill legyen a szeptember közepén távozó Giovanni Trapattoni véglegesített utódjának kinevezve. Az olasz szakember azt követően távozott, hogy az írek a vb-selejtezőn elveszítették még a pótselejtezős részvétel esélyét is, a hajrában ideiglenes jelleggel már Noel King, az U21-es csapat vezetőedzője irányította a felnőtteket.

A 61 éves Martin O'Neill 64-szeres északír válogatott, edzői pályafutását 1987-ben kezdte meg, legutóbb a Sunderlandet irányította, de előtte hosszabb periduson át volt a Leicester City, a Celtic és az Aston Villa szakmai munkájának első számú irányítója.

Az új szövetségi kapitány a novemberi válogatott játéknapokon mutatkozhat be kiválasztottjainak, akikkel november 15-én hazai környezetben lép pályára Lettország ellen, majd négy nappal később Poznanban, a lengyel válogatottnál vendégeskednek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik