Franciaország: a profi klubok elhalasztják a sztrájkot

Vágólapra másolva!
2013.11.14. 14:21
Mégis pályára lépnek a francia labdarúgó-bajnokság első és másodosztályú csapatai a november utolsó hétvégéjére eső fordulóban, bár a tervezett sztrájkot nem vetették el végleg, csak elhalasztották.

A profi klubok a kiemelt jövedelmek tervezett 75 százalékos adóterhe ellen kívántak tiltakozni oly módon, hogy nem lépnek pályára november utolsó hétvégéjén. Az érintettek klubok szövetsége azonban csütörtökön úgy döntött, hogy a sztrájkot az említett időpontban nem tartják meg, ám ha nem vezetnek eredményre az adóterhekkel kapcsolatos tárgyalások, akkor egy későbbi időpontban megtartják azt.

Egy márciusi döntés értelmében nem az érintett munkavállalók, hanem az őket foglalkoztató cégek fogják befizetni az államkasszába két éven át az egymillió eurónál többet kereső alkalmazottak után az egymillió feletti részre vonatkozó 75 százalékos adót. A futballklubok irányítói attól tartanak, hogy Franciaország így elveszítené a legjobb játékosait, a klubok versenyképessége zuhanna Európában, és az állam is elvesztené a legjobb adófizetőit.

Becslések szerint 14 klubot és mintegy 120 játékost érintene az új adókötelezettség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik