Ázsiai BL: Lippi csapata először a kontinens trónján

Vágólapra másolva!
2013.11.09. 16:37
null
Marcello Lippi felért csapatával az ázsiai klubfutball csúcsára (Fotó: Reuters)
A labdarúgó ázsiai Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóján a Marcelo Lippi irányította Kuangcsou Evergrande hazai pályán 1–1-es döntetlenre végzett az FC Szöullal, s miután az első mérkőzésen idegenben 2–2-t harcolt ki, így 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal története során először ült fel a kontinens trónjára, és kvalifikálta magát a decemberi klubvilágbajnokságra.

 

Az ázsiai BL-ben korábban még egyszer sem diadalmaskodó kantoni együttes az idegenbeli 2–2-es döntetlen után hazai pályán az 58. percben szerezte meg a vezetést Elkeson találatával, aki ebben az évben hatodszor volt eredményes a legrangosabb ázsiai kupasorozatban.

A kínaiak azonban nem sokáig örülhettek, hiszen a Szöul négy perccel később egyenlített a montenegrói Dejan Damjanovics találatával, ám még így is a Kuangcsou állt jobban, hiszen idegenben több gólt szerzett, mint a dél-koreai együttes.

Az eredmény pedig a folytatásban nem változott, így a kantoni gárda története során először hódította el az ázsiai BL győztesének járó serleget, míg Marcello Lippi elmondhatja magáról, hogy most már nem „csak” Európában jutott el aktuális együttesével a kontinens csúcsára. Mint ismert, az olasz szakember 1996-ban a Juventus vezetőedzőjeként nyerte meg az európai BL-t.

A Kuangcsou Evergrande sikerével kvalifikálta magát a decemberi, marokkói klubvilágbajnokságra, ahol a negyeddöntőben kapcsolódik be a küzdelmekbe, és az afrikai BL-győztes ellen kezdi meg szereplését. Ha onnan továbbjutnak Lippiék, akkor a Bayern Münchennel mérkőznek.

ÁZSIAI BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
Kuangcsou Evergrande–FC Szöul 1–1
(Elkeson 58., ill. Damjanovics 62.)
Kupagyőztes a Kuangcsou Evergrande 3–3-mal, idegenben szerzett több góllal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik