U17-es vb: „A játékosok hetven százaléka túlkoros!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 17:08
Az U17-es labdarúgó-világbajnokság házigazdájának, az Egyesült Arab Emírségeknek a szövetségi kapitánya, Rahed Albedvavi szerint a vb-n szereplő játékosok kétharmada nem felel meg az életkori határoknak, és túlkorosként szerepel a tornán.

„Biztos vagyok benne, hogy a világbajnokságon szereplő játékosok hetven százalékának nem felel meg az életkora. Túlkorosak, ez látszik a méreteiken, és azon is, ahogy játszanak. Nem fogok külön-külön játékosokat vádolni, csak azt mondhatom, hogy több labdarúgó van, akinek nem lenne joga itt játszani. Tájékoztatok mindenkit, hogy stábunk és a szövetségünk panaszlevelet fog emiatt írni a FIFA-nak, szeretnénk, ha ellenőriznék a játékosok életkorát. Akár finanszírozzuk is ezt a folyamatot, és elküldjük a listát, akiknek a korában kételkedünk” – nyilatkozta Albedvavi a brazilok elleni 6–1-es vereség után.

Nem ez az első alkalom, amikor az U17-es vb-n szereplő játékosok életkora megkérdőjeleződik. Augusztusban a nigériai 30-as bő keretből 11 játékost töröltek, miután egy vizsgálat – amely 99 százalékos eredményességet garantál a tárgyban – szerint mindannyian túlkorosnak számítanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik