Románia: Ilyen játékkal nincs esélyünk a magyarok ellen - Piturca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.15. 08:16
null
Piturca szerint javulniuk kell, ha nyerni akarnak ellenünk (Fotó: Action Images – archív)
Kimondottan dühös volt Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután együttese felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott Szlovákiával. A szakember szerint hasonló játékkal a szeptemberi két hazai vb-selejtezőn, a magyarok és a törökök ellen sem tudnak majd  nyerni.
JENEI IMRE: MEG KELL ERŐSÍTENI A VÉDEKEZÉST
„Csalódott vagyok amiatt, mert ez volt az utolsó lehetőség a felkészülésre, mielőtt a válogatott két nagyon fontos mérkőzésen lép majd pályára, és azt hiszem azokon nyolcvanöt százalékban majd azok kapnak lehetőséget, akiket most láthattunk – utalt a román válogatott teljesítményére és formájára Jenei Imre, a román és a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya. – Piturca most már nemcsak azt sajnálhatja, hogy Maricának még nincs klubja, hanem azt is, hogy megsérült. Latovlevici-nek nagyon jól megy a Steauában, de a válogatott pszichikailag még mintha sok lenne neki. A védekezést mindenképpen meg kellene erősíteni, talán Bourceanuval, ha felépülne. De Hoban is nagyon jól teljesít a bajnokságban mint védekező középpályás. Valamit ki kell találni.”

„Az első félidőben jól játszottunk, megvoltak a helyzeteink, de azok közül csak egyet tudtunk kihasználni. Nagy kár volt, hogy több gólt már nem tudtunk szerezni, pedig még a második félidő elején sem idegeskedtem emiatt, ám végül aztán mégis újabb gól nélkül maradtunk – mondta a lefújást követően Piturca. – Kellett volna számunkra a sikerélmény, most viszont arra kell figyelnünk, hogy a soron következő két találkozónkon hasonló hibákat ne kövessünk el. Mert ilyen játékkal nincs esélyünk a magyarok és a törökök ellen.”

„A szlovák válogatottnak hasonlóak az erősségei, mint a magyarnak. A magyaroknál van néhány kiemelkedő képességű játékos, de a csapatok értéke közel azonos. A szlovák egy jó csapat, amelyre vigyázni kell, mert ha hagyják őket, akkor azt ki tudják használni. A tétmeccsek előtt aggódom, mert a válogatott szempontjából nagyon fontos lenne, ha Marica és Torje klubot találna magának, Alex Bourceanu pedig ismét csúcsformába lendülne. Még nem tudom, hogy meghívom-e Mutut, majd meglátom...”

A szövetségi kapitány elmondta még azt is, hogy csalódott az ő távozásáért tüntető szurkolók miatt.

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredményt érünk el a sorsdöntő bukaresti vb-selejtezőn?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem láttam a mérkőzést, így mondani sem tudok róla semmit – válaszolta a Digisport kérdésére Adrian Mutu. – Ez azonban csak egy felkészülési meccs volt a két tétmérkőzés előtt, türelmesnek kell lenni. Nincs minden játékos topformában, a bajnokságok most kezdődtek, vagy kezdődnek el, a felkészülési időszak még csak ebben a hónapban ért véget.”

Mutu az őt kérdező újságíróktól azután érdeklődött, hogy ki szerezte a góljukat, illetve rosszul játszottak-e. Mert neki erről fogalma sem volt. Nem úgy a szeptemberi román keretről, illetve az újbóli meghívásáról. Ő váltig hangoztatja, hogy kész visszatérni, ha hívják. Amiben viszont annyira már nem bízik.

„Nem hiszem, hogy a keret megváltozik a magyarok ellen, többségében azok lesznek ott, akiket most is meghívtak.”

A ROMÁNOK ÚJ GYEPEN FOGADJÁK A MAGYAROKAT

Kicserélik a bukaresti Nemzeti Stadion gyepszőnyegét, így a román labdarúgó-válogatott bejáratos talajon fogadhatja a szeptember 6-ai vb-selejtezőn Magyarországot.

Bővebben itt olvashat a hírről!

Mutuval kapcsolatos friss román hír, hogy Dumitru Dragomri ligaelnök korábban kritizálta a játékost, mondván: kövér, nincs kondíciója, már nem az, aki korábban volt. Különben meg hiába az életkorhoz képest jó fizikai állapot, az évek nem múlnak el nyomtalanul senkin.

A játékos erre reagálva készített magáról egy félmeztelen képet, amelyet fel is töltött a Facebook-oldalára – egy órán belül háromezren lájkolták –, majd annyit fűzött hozzá: „a hitem nagyobb a kételyeidnél”.

A ProSport román napilap információi szerint a bukaresti meccsen súlyosan megsérült Ciprian Marica, akinek eltört az állcsontja, miután szerencsétlenül ütközött Ján Duricával. A jelenleg klub nélküli Marica a 76. percben állt be, de mindössze nyolc percet tölthetett a pályán.

A ROMÁNIA–SZLOVÁKIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik