Ligue 1: Falcao góllal kezdte a franciaországi kalandot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.10. 23:04
null
Radamel Falcao: a gólvadász magányossága (Fotó: Action Images)
A nyáron igazolt kolumbiai gólvágó, Radamel Falcao góllal járult hozzá, hogy a Monaco győzelemmel kezdje a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 2013–2014-es szezonját. A hercegségbeliek a Girondins Bordeaux vendégeként nyertek 2–0-ra szombat este.

 

A Bordeaux és a Monaco nagy iramú, élvezetes csatát vívott egymással, és már-már úgy tűnt, nem születik gól. A hajrában aztán két hazai védelmi megingás nem maradt következmény nélkül, előbb Emmanuel Riviere, majd Falcao lőtt közelről a hálóba, így a Monaco – amelynek csapatkapitánya a Barcelonából hazatérő Éric Abidal volt – kétgólos győzelemmel kezdte a szezont. (Bár mivel a hercegségbelieket két pont levonásával büntették egy tavaszi rendbontás miatt, így egyelőre csak egy pontjuk van.)

Győzelemmel, méghozzá kiütéses győzelemmel kezdte a szezont a Lyon is, amelyben Alexandre Lacazette duplázott a Nice ellen, míg Clément Grenier és Yoann Gourcuff egyaránt góllal és gólpasszal jelentkezett. A Lyon az utóbbi tíz évben rendre pontot szerzett az idénynyitón (nyolc győzelem, két döntetlen).

A Lille a 18 éves belga tehetség, Divock Origi lövésével korán vezetést szerzett a Lorient ellen. Nyert a második liga tisztítótüzéből visszatérő nyolcszoros bajnok Nantes is.

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
1. forduló, szombati mérkőzések

Bordeaux–Monaco 0–2 (Riviere 82., Falcao 87.)
Evian TG–Sochaux 1–1 (Ehret 4., ill. Contout 54.)
Lille–Lorient 1–0 (Origi 13.)
Lyon–Nice 4–0 (Lacazette 13., 69., Grenier 55., Gourcuff 91.)
Nantes–Bastia 2–0 (F. Djordjevics 23., Nkoudou Mbida 90.)
Rennes–Reims 2–1 (Pajot 8., Mevlüt Erdinc 84., ill. Krychowiak 45.)
Valenciennes–Toulouse 3–0 (Melikszon 37. – 11-esből, Saez 53., Pujol 93.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik