Freestyle foci: Szász Kitti visszavágna francia riválisának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.28. 15:06
Két elsősége közül az egyiket nemrégiben Prágában elveszítette, így érthető, hogy a másikról semmiképpen sem szeretne lemondani Szász Kitti, a freestyle foci magyar specialistája. Megkétszerezett szorgalommal és összpontosítással készül a szeptemberi, tokiói Red Bull Street Style 2013 világdöntőre, ahol egyben prágai legyőzőjének, a francia Mélody Donchet-nek is szeretne visszavágni.

Tavaly óta Tarpay Zoltán személyében menedzsere van, és így nem kell foglalkoznia az utazások és a fellépések szervezésével, a levelezéssel és az egyeztetésekkel. Edzéslehetőségei viszont nem sokat javultak, jelenleg meg kell elégednie azzal, hogy egy XIII. kerületi lakóház belső udvarán gyakorlatozik, olykor a lakótársak alkalmi „nézőközönsége” előtt. Csak reméli, hogy az ősz beköszöntével fedett gyakorlóhelyhez is juthat.

„Nagyon készülök a tokiói versenyre, ahová a Red Bull utaztat el, és a kinti tartózkodásom költségeit is állja – mondta a 22. születésnapja előtt álló Szász Kitti a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának. – Mélody Donchet jobb volt nálam Prágában, illetve én voltam azzal rosszabb nála, hogy rögtönzésre is kényszerülve többször is hibáztam. Ő kezdett, és a magabiztossága, a hibátlan előadásmódja alaposan elbizonytalanított. Már háromszor is sikerült legyőznöm, de mindig úgy, hogy a francia lány a körével utánam következett. Nem keseredtem el, jobb, hogy Prágában veszítettem és nem Tokióban, ahol nagyobb és erősebb is lesz a mezőny. Kétségtelen, hogy kettőnk közül egyelőre ő az akrobatikusabb, én viszont a nála jobb technikámra lehetek büszke. Ha nem hibázom, a tavalyi olaszországi győzelmem után idén is a világ legjobbja lehetek" – hangoztatta Szász Kitti, aki a TF sportszervezői szakának elvégzése után, vagy már az előtt is szívesen nyitná meg a maga freestyle akadémiáját és emellett hazai versenyek megszervezésére is örömmel vállalkozna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik