Felkészülés: Klose tovább vár a rekordra, hatgólos német iksz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.14. 22:50
null
Müller betalált, de ez sem volt elég a német győzelemhez (Fotó: Reuters)
Németország labdarúgó-válogatottja őrült első félidő után – öt gól esett a szünetig – 3–3-as döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen Paraguayjal hazai pályán.

Miroslav Klose abszolút hazai pályán, Kaiserslauternben kísérelte meg beállítani Gerd Müller német válogatott gólcsúcsát (a Nemzet bombázója 68, Klose 67 gólt számlál), de az első félidőben hiába esett öt találat is, egyik sem fűződött a Nationalelf centerének nevéhez.

A 10. percben paraguayi kontra után tátongtak óriási lyukak a német védelem bal oldalán, Nunez lépett ki, s nagy erővel a hálóba bombázott. A 13. percben ismét rettenetesen festett a német védelem, Neuer öklözött egy beadás után, Khedira bizonytalankodott, Pittoni pedig 20 méterről pattogós lövést küldött a német kapuba. Ilkay Gündogan hamarosan nagyon okos csavarással szépített, Thomas Müller pedig a leshatárról kiugorva egy precíz labdaátvétel után a 31. percben egalizált. Nem volt még vége, az első félidő hosszabbításában Paraguay Roque Santa Cruz előkészítése után Miguel Samudio révén ismét előnybe került – 2–3 a szünetben!

A német csapat 1964 óta először kapott két, egymást követő válogatott mérkőzésen egy félidő alatt legalább két gólt – a Nationalelf azért a második játékrészre megszigorította a kontrollt a meccsen. Klose rekorddöntése (egyelőre) meghiúsult, mivel az 54. percben Mario Gomez váltotta centerben, a németek pedig Lars Bender révén a 75. percben egyenlítettek. A vége 3–3, mondhatni, a németek hozták a szokott gólgazdag meccsüket: legutóbbi öt találkozójukon huszonnégy gól esett, a legutóbbi tízen pedig negyvenöt!

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Németország–Paraguay 3–3 (Gündogan 18., Th. Müller 31., L. Bender 75., ill. Nunez 10., Pittoni 13., Samudio 45+1.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik