Női NB I: Turtóczki Sándor búcsúzik az MTK-tól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.17. 12:01
Már a rájátszás utolsó előtti fordulójában kialakult a női labdarúgó NB I 2012–2013-as szezonjának végső sorrendje, így az utolsó körre alig maradt nyitott kérdés. Eldőlt, hogy a bajnok MTK mögött a csepeli Astra-Bíró-Kert FC szerzi meg az ezüstérmet, a 2006 óta mindig első vagy második Viktória-Trend Optika FC ezúttal „csak” harmadik, míg az üldöző „kiscsapatok” közül az újonc Hegyvidék SE fut be negyediknek.

A fontos kérdésekre tehát választ kaptunk, mégsem emiatt lesz emlékezetes a hétvége, nem emiatt mondhatjuk, hogy lezárult egy szép, sikeres korszak. A bajnok és kupagyőztes MTK Hungária bejelentette, a bajnokság végével Turtóczki Sándor távozik az együttestől, a jövőben kizárólag a női U19-es válogatott szövetségi edzője lesz. A hetvenes-nyolcvanas évek kitűnő középpályása 2006-ban lett a kék-fehérek női csapatának edzője: azóta négy arany, egy ezüst és két bronzérmet szerzett együttesével, méghozzá úgy, hogy folyamatosan javultak az eredmények.

A bajnokcsapat kedden jelenti be, ki lesz Turtóczki Sándor utóda – a hírek szerint egy korábban a klub utánpótlásában dolgozó és a női labdarúgásban is tapasztalatot szerző szakember kezébe kerülhet a karmesteri pálca.

Az MTK bajnokavatásra, ünnepi mérkőzésre készült a Viktória ellen. A klub a Hidegkuti-stadion centerpályáján rendezte meg a meccset, minden adva volt az ünnepléshez – kivéve az erős ellenfelet. A Viktória, amely nem vitásan Magyarország egyik legerősebb női csapata, ezúttal megizzasztani sem tudta a bajnokot. A belső problémákkal is terhelt szombathelyiek semmilyen veszélyt sem jelentettek Szőcs Réka kapujára, így Pádár látványos találatával, valamint Smuczer szép lövésével már a szünetre eldöntötte a meccset a hazai csapat. A folytatásban a jobb szélen betörő Szabó Zsuzsanna növelte tovább a bajnok előnyét, majd az i-re a pontot Palkovics Nóra gólja tette fel a 90. percben: a fiatal válogatott középpályás szinte a szögletzászlót is kicselezte, mielőtt Földes Fanni hálójába rúgta az MTK negyedik gólját.

Rákospalotán két hasonló játékerejű csapat küzdelméből a több helyzetet kialakító, illetve lehetőségei közül egyet be is rúgó Hegyvidék SE került ki győztesen. A mérkőzés egyetlen gólját, a súlyos sérülése után visszatérő, 16 éves Nagy Barbara szerezte, aki élvonalbeli mérkőzésen először volt eredményes.

A futsalbajnokságot és a szakág Magyar Kupáját is megnyerő, valamint a nagypályás Magyar Kupában is csak a döntőben elvérzett Astra-Bíró-Kert FC Szegeden tette biztossá ezüstérmét. A szegedi mérkőzés elején Szil Tünde a hazaiakat juttatta előnyhöz, de a fővárosiak megrázták magukat, és bő öt perc alatt eldöntötték a meccset. Megyes Ágnes, Fogl Katalin és Sümegi Éva góljaira a vendéglátók már nem tudtak válaszolni, sőt a 79. percben Sümegi újabb gólja még fölényesebbé tette a bajnoki ezüstérmes megérdemelt sikerét.

NŐI NB I, RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ
FELSŐHÁZ

MTK Hungária–Viktória-Trend Optika FC 4–0 (2–0)
G: Pádár (19.), Smuczer (45.), Szabó Zs. (61.), Palkovics (90.)
1. FC Femina–Hegyvidék SE 0–1 (0–0)
G: Nagy B. (52.)
Szegedi AK Boszorkányok–Astra-Bíró-Kert FC 1–4 (1–3)
G: Szil (7.), illetve Megyes (17.), Fogl (19.), Sümegi (22., 79.)

AZ ÁLLÁS
1. MTK-Hungária FC 19 17 2 0 86-13 53
2. Astra-Bíró-Kert FC 19 14 2 3 67-22 44
3. Viktória-Trend Optika FC 19 12 1 6 69-26 37
4. Hegyvidék SE 19 5 0 14 20-86 15
5. 1. FC Femina 19 4 1 14 20-55 9*
6. Szegedi AK-Boszorkányok 19 1 2 16 10-70 5
* Az 1. FC Feminától négy büntetőpont levonva
(A csapatok a 18 fordulós alapszakaszból csak a velük együtt továbbjutók elleni eredményeket vitték magukkal.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik