Felkészülés: Marica triplázott, Románia biztosan nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.04. 22:09
null
Marica triplázott a románok felkészülési meccsén (Fotó: Action Images, archív)
A mieinkkel egy világbajnoki selejtezős csoportban szereplő román labdarúgó-válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzésen Ciprian Marica triplájával 4–0-ra nyert Trinidad és Tobago ellen.

Az utolsó tesztet tartotta a szeptemberi vb-selejtező előtt a román labdarúgó-válogatott. Mint ismert, Victor Piturca szövetségi kapitány egyetlen játékost sem hívott meg a Trinidad és Tobago elleni felkészülési mérkőzésre a bajnok Steauából. A mellőzésnek semmi köze a szövetségi kapitány és a Steaua-tulajdonos Gigi Becali most lezárult peres ügyéhez. A Steaua futballistái a bajnoki arany birtokában hetekkel ezelőtt „kieresztettek", a legfelsőbb bíróság viszont nem állt le: kedden Becalit három év letöltendő börtönre ítélte okirat-hamisításért, Piturca egy év felfüggesztett büntetést kapott bűnpártolásért a 2008-as „bőröndügy" kapcsán.

Több olyan labdarúgó bekerült viszont a keretbe, akik eddig nem igazán jutottak szóhoz a válogatottban. A két együttes eddig egyszer sem játszott egymással. Beszédes adat, hogy 2013-ban a vendégek még nem is rúgtak gólt.

A románok a Lobont – A. Matel, Gaman, Goian, Rat – Grigore, Lazar – Torje, Stancu, Chitu – Marica tizeneggyel kezdték a meccset, és bár az ellenfélnek nem akadt veszélyes megmozdulása, fél órát kellett várni az első román gólra, akkor azonban két perc alatt kétszer is rezdült a háló. Előbb a 30. percben Ciprian Marica egy, az alapvonaltól visszafejelt labdát juttatott másodszorra a trinidadi kapuba, majd nem sokkal később egy labdaátvétellel lepattintotta magáról védőjét a tizenhatoson belül, majd kilőtte a bal alsót.

A második játékrész elején egy öngóllal nőtt tovább a románok vezetése, a vendégek középső védője olyan szerencsétlenül próbált fejjel blokkolni egy átlövést, hogy a labda átszállt a kicsit kinn álló kapusa felett. A meccs hajrájában Marica fejjel állította be a végeredményt.

A mérkőzés összefoglalója

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Románia–Trinidad és Tobago 4–0
Kazahsztán–Bulgária 1–2
Új-Zéland–Jordánia 0–1
Egyiptom–Botswana 1–1
Lengyelország–Liechtenstein 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik