Ajax: a mieinknek is betaláló román támadó érkezhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.29. 11:26
A román prosport.ro értesülései szerint az Ajax labdarúgócsapata ajánlatot tett a Steaua Bucuresti válogatott támadójáért, Alexandru Chipciuért, ám a román klub visszautasította az amszterdamiak megkeresését.

A beszámolók szerint az Ajax vezetői kedden – ha már csapatuk stadionjában, az Amsterdam ArenA-ban volt a mérkőzés – a helyszínen tekintették meg a Hollandia–Románia (4–0) világbajnoki selejtezőt, ám csalódottságukra Chipciu csak a 60. percben lépett pályára csereként, így nem sokat mutathatott meg képességeiből.

A holland klub elöljárói egyébként nemrégiben szintén testközelből vehették szemügyre a román válogatott csatár játékát, hiszen az Európa-liga legjobb 32 csapata között a Chipciut is foglalkoztató Steaua tizenegyespárbajban búcsúztatta az Ajaxot.

A román lap azt is megemlíti, hogy a holland együttes kiváló hely lenne Chipciunak ahhoz, hogy kibontakoztassa tehetségét, és tovább fejlődjön, mivel az Eredivisie-ben tapasztalt játékstílushoz (a csapatok gólra törő játékához) jól tudna alkalmazkodni a 23 esztendős szélső.

Chipciu szerződése 2016 nyaráig szól a Steauánál, piaci értéke a transfermarkt.de szerint 2.6 millió euró, ám a Prosport úgy tudja, a bukaresti klubvezetők 4 millió eurót is kérhetnek egyik legjobbjukért, aki a szezon végén a Barcelonához visszatérő Isaac Cuencát, valamint a több európai nagycsapat által is figyelt Viktor Fischert pótolhatja az Ajaxnál.

Chipciura a magyar futballrajongók is emlékezhetnek, hiszen múlt hét pénteken a 92. percben szerzett góljával pontot mentett a mieink elleni vb-selejtezőn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik