„Európa felfedezte a romlott futballt” - sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.02.05. 18:58
null
Képünk illusztráció (Fotó: Imago)
A nemzetközi sajtó leginkább a manipulált mérkőzések nagy számát, illetve a csalók kiterjedt hálózatát emelte ki a labdarúgó fogadási botrányról tartott hétfői sajtótájékoztató másnapján.

OLASZORSZÁG
La Repubblica: „Európa felfedezte a romlott futballt."
La Stampa: „Fogadás-bajnokok. Az Europol nyomozása 18 hónapig tartott és megrengette a futballt. A sokkoló bejelentés a manipulált mérkőzések véget nem érő listáját tárta elénk."
Corriere della Sera: „Az Europol riadót fújt, 380 manipulált mérkőzés."
Gazzetta dello Sport: „Európában közel 400 mérkőzést befolyásoltak. Az Europol munkáját - ahhoz csatlakozva – az Interpolé követi."

FRANCIAORSZÁG
L'Équipe: „Hogyan harcolhatunk az ehhez hasonló fogadási csalások ellen? Az Europol és az Interpol nyomozhat, az UEFA és a FIFA kiemeltként kezelheti a témát, a FIFPro, a játékosok érdekvédelmi szervezete riadót fújhat, de az országok közreműködése nélkül a korrupció elleni harc aligha vezethet eredményre."
Le Point: „Nem sok hűhó ez a semmiért? A nyolcmillió eurós kár eléggé mérsékelt ahhoz képest, hogy összesen mennyi pénz fordul meg a mai futballban. A csalások nem egy Bajnokok Ligája-döntőt, vagy egy Olympique Marseille–Paris Saint-Germain rangadót érintettek, hanem a kelet-európai bajnokcsapatok (nagy eredmény elérésére esélytelenek), valamint például Argentína és Bolívia U21-es gárdáinak összecsapását. Összehasonlításképpen: olyan ez, mintha azon lennénk meglepődve, hogy egy amatőr súlyemelő-versenyen rengeteg doppingvétség történik."
Le Figaro: „Ebben az ügyben nem maga a botrány a szokatlan, hanem a manipulált mérkőzések óriási száma."

ANGLIA
The Sun: „A bűnözők megszállták a futballt. Az ázsiai piac lehetővé tette azt, hogy a bűnbandák a fogadási csalásokon keresztül Angliáig jussanak."
Daily Mail: „Manipulációs sokk az Anfield Roadon. Az angol labdarúgást megrázta az az állítás, hogy egy liverpooli BL-találkozó is a befolyásoltak között van."
Daily Mirror: „Manipulálták ezt a Liverpool-meccset? A Liverpool belekeveredett a labdarúgást sokkoló nemzetközi fogadási csalásokba."
The Times: „Szomorú nap az európai futball számára."

SPANYOLORSZÁG
El País: „Manipulált futballmérkőzések világszerte. Az Europol leleplezte a fogadási csalók eurómilliós szövetségét."
El Mundo: „Az Europol súlyos csapást mért az illegális fogadásokra."
El Periódico: „Az, hogy a futballban is jelen van a korrupció, nem új információ. A most leleplezett fogadási csalás mérete azonban nagyot ugrott."
Marca: „Korrupció a világ labdarúgásában: az Europol leleplezte a sportág történetének legnagyobb méretű fogadási csalását."

AUSZTRIA
Österreich: „Mélyütés a nemzetközi futball számára. Az európai nyomozóhatóságok a futball történetének legnagyobb bundabotrányát leplezték le."
Kurier: „A megvesztegetett futball mocsarában."

CSEHORSZÁG
MF Dnes: „Sötét árnyék borult a labdarúgásra."
Blesk: „A korrupció a cseh futballban ehhez képest csepp a tengerben."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik