Labdarúgás: vásárolni indult a csapat, majd nyoma veszett

Vágólapra másolva!
2012.12.04. 06:52
Az Ugandában zajló Cecafa-kupán részt vevő eritreai labdarúgó-válogatott tagjai eltűntek szálláshelyükről, és valószínűleg hamarosan menedékjogot kérnek a kampalai kormánytól.

Tizenhét futballista, valamint a csapatorvos használta ki a bevásárlás nyújtotta alkalmat arra, hogy elhagyja a hivatalos delegációt és ismeretlen helyre távozzon.

„Egyelőre mindenki biztos helyen van, mert tudjuk, hogy az eritreai követség mindent megtesz a kézre kerítésünk érdekében" – mondta telefonon az egyik, neve elhallgatását kérő játékos az RFI rádiónak, jelezve: csütörtökön valószínűleg menedékjogot kérnek.

A labdarúgó az emberi jogok eritreai sárba tiprásával, illetve a kötelező és rendkívül hosszú sorkatonai szolgálattal magyarázta tettüket. A játékosok azt követően tűntek el, hogy lejátszották utolsó csoportmérkőzésüket a Kelet- és közép-afrikai Labdarúgó-szövetség hagyományos tornáján, és biztossá vált, hogy kiesnek.

Eritreai futballisták nem először használnak ki külföldi szereplést arra, hogy elhagyják hazájukat; 2006-ban a Red Sea FC négy játékosa egy kenyai BL-meccset, míg a válogatott több tagja a 2007-es tanzániai Cecafa-kupát, illetve a 2008-as Afrikai Nemzetek Kupáját követően lécelt le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik