Svédország: Élő legenda vagyok - Ibrahimovic

Vágólapra másolva!
2012.09.10. 09:16
Zlatan Ibrahimovic, a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain és a svéd válogatott támadója élő legendának titulálta magát, miután Malmőben emlékművet állítottak tiszteletére a Hírességek Sétányán.

A visszafogottsággal ritkán vádolható 30 esztendős futballista a France Footballnak nyilatkozott az ünnepélyes ceremónia után.

„Nagy megtiszteltetés számomra ez az emlékmű, ami azt bizonyítja, letettem már valamit az asztalra pályafutásom során – kezdte Ibrahimovic. – Azt szokták mondani, hogy legendává csak azok válnak, akik már nem tartoznak az élők sorába. De én élő legenda vagyok – legalábbis Malmőben."

A svéd válogatott klasszis kérdőre vont egy újságírót, aki szóvá tette neki, hogy nem ünnepelte látványosan első gólját a Lorient ellen 2–1-re megnyert francia bajnokin. A zsurnaliszták az elmaradt gólöröm után Cristiano Ronaldóhoz hasonlították Ibrát.

„Úgy látom, most próbálnak valaki mással összehasonlítani, de engem nem lehet párhuzamba állítani senkivel – fejtette ki a világjáró labdarúgó. – Amikor a 27. másodpercben gólt lövök, még mindig hátra van 89 perc a mérkőzésből, ez idő alatt bármi megtörténhet. Inkább a találkozó után mutatom ki az örömömet."

Az Ibrahimovic vezette svéd válogatott kedden a világbajnoki selejtezősorozat európai zónájának C-csoportjában Kazahsztánt látja vendégül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik