Lábtenisz: a magyarok egy arany- és öt ezüstérmet hoztak haza az Eb-ről

Vágólapra másolva!
2011.12.01. 21:56
Címkék
A magyar válogatott a férfiak révén egy arany- és két ezüstérmet, a hölgyeknek köszönhetően három ezüstérmet szerzett a napokban Észak-Cipruson kilenc ország részvételével megrendezett X. Lábtenisz Európa-bajnokságon.

A magyar aranyérmet a Jónás Dávid, Nagy Norbert, Pál Tamás, Pozderka István kvartett szállította, miután a négyükből összeálló csapat a hármas versenyszám döntőjében legyőzte Romániát.

Férfi csapatban, valamint egyéniben is magyar–román finálét rendeztek – mind csapatunk, mind Pozderka István a második helyen végzett.

A hölgyek három versenyszáma is magyar–román végjátékkal zárult, az arany mindannyiszor délkeleti szomszédunknak jutott. Egyéniben Lepsényi Boglárka magabiztos játékkal, végig 2:0-s győzelmekkel bejutott a döntőbe, ott azonban vereséget szenvedett. A páros és hármas versenyszámban Lepsényi mellett a válogatott futsalos Szekér Anita és a 17 éves kaposvári tehetség, Kőrösi Evelin jutott játéklehetőséghez.

Jelenleg a világon több mint 25 országban működik lábtenisz-szövetség, egyre több ország adja be felvételi kérelmét a nemzetközi szövetségnek (FIFTA). Magyarországon a 90-es években terjedt el a sportág, a diákolimpia évente több ezer fiút és lányt mozgat meg.

Magyarországon 14 klub működik hivatalosan, de az egyre népszerűbb játékot szinte mindenhol ismerik és játsszák. Kutatásokkal bizonyították, hogy míg egy focimeccsen egy játékos kb. 70-szer találkozik a labdával, addig a lábteniszpályán ez egy szett alatt megtörténik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik