Franciaország: a spanyolok októberben lecsapnak a kis Zidane-ra

Vágólapra másolva!
2010.09.20. 14:03
A vezető franciaországi televíziós csatorna szerint a Spanyol Labdarúgó-szövetség hamarosan lecsap Zinedine Zidane 15 éves fiára, Enzóra, aki bemutatkozhat az ibériai ország korosztályos válogatottjában.

A TF1 csatorna szokásos vasárnap délelőtti futballműsorában portrét készített a 2006-ban visszavonult, aranylabdás Zidane fiáról, aki a Real Madrid utánpótlásában pallérozódik, és szakértők szerint tehetségét illetően apja nyomdokain jár. Az adásban megjegyezték, hogy miközben Patrick Gonfalone, a francia U16-os válogatott szövetségi edzője csak „rendszeresen figyeli" a 15 éves reménység játékát, a spanyolok a tettek mezejére léptek.

„Enzót be fogjuk válogatni. Beszélni fogunk az édesapjával, és októberben ki is küldjük neki a meghívót" – idézték a műsorban Ginés Meléndezt, a spanyol U17-es válogatott szakvezetőjét.

Történjék azonban bármi, a végső döntés a fiatal játékos kezében van: mivel mindkét ország útlevelével rendelkezik, 21 éves koráig van ideje kiválasztani, felnőtt szinten melyik ország válogatottjában kíván szerepelni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik