Marseille: Deschamps lemondott Ben Arfáról, de nem esett pánikba

Vágólapra másolva!
2010.08.16. 13:55
Didier Deschamps, a francia labdarúgó-bajnokságot két vereséggel kezdő Olympique Marseille vezetőedzője nem esett pánikba a rossz bajnoki rajt miatt, ám nem örül annak, hogy még most is fogyatkozik a kerete.

Deschamps „tragikusnak” tartja, hogy a csapatkapitány Mamadou Niang a Fenerbahcéban kívánja folytatni pályafutását – helyettest még nem sikerült találni, Luís Fabiano (Sevilla) megszerzése pénzügyi okokból meghiúsulni látszik –, és nem könnyíti meg a helyzetet Hatem Ben Arfa távozási szándéka sem. A válogatott Ben Arfa edzeni sem hajlandó az OM-mel, olyannyira a Newcastle Unitedbe vágyik.

„Radikális álláspontra helyezkedett, ami után igen nehéz lenne visszafogadni őt – olvasható Deschamps álláspontja a hétfői L’Équipe-ben. – Sem a csapat, sem saját szempontjából nem szerencsés, hogy nem edz. Úgy vélem, sokat foglalkoztam vele, volt is, amit megfogadott a tanácsaimból, ám volt, amit nem. Csütörtökön már velem sem akart beszélni, szóval jobb is, ha talál magának más csapatot. Tehetséges futballista, de vannak gyengeségei is.”

Deschamps a rossz szezonkezdet és az egyelőre elmaradó erősítések ellenére is hiszi, hogy a tavasszal megszerzett bajnoki cím megvédhető, és az OM szakmailag előreléphet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik