Strandfoci: a magyar válogatott legyőzte Fehéroroszországot

Vágólapra másolva!
2010.07.12. 14:30
A magyar strandlabdarúgó-válogatott büntetőrúgások után 9–8-ra legyőzte Fehéroroszországot a bibionei világbajnoki selejtezőtornán.  

Kedvező helyzetből várta a magyar válogatott a fehérorosz együttes elleni mérkőzést, hiszen vasárnap nagy csatában legyőzte az ukránokat. Jól is kezdtük a meccset, Besenyei pillanatok alatt beköszönt az ellenfélnek, de sajnos a nyitó harmad hátralévő részében két, némileg vitatható szabadrúgásból fordítottak Iljinék.

A második felvonás is hasonlóan alakult: ezúttal Badalik volt eredményes röviddel a kezdés után, de erre már a középkezdésből válaszoltak a beloruszok, sőt utána elhúztak 4–2-re, majd egy gólváltást követően 5–3-ra. A védekezésünk ezen a találkozón sem volt az igazi, így megint kapaszkodnunk kellett riválisunk után.

A harmadik tizenkét percben sokáig semmi érdemleges nem történt, aztán a mieink immár szokásosnak mondható félelmetes hajrába kezdtek, és előbb Fekete Viktor brusztolta a hálóba a labdát, majd nem sokkal a befejezés előtt Simonyi egyenlített, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban egyik csapat sem kockáztatott, így hamar lepergett a három perc, és következett a büntetőpárbaj. Ennek során az első három sorozatban senki nem hibázott, utána viszont Ficsor bravúrral védte Briccel lövését, majd Simonyi kiharcolta a győzelmet – a szív újabb diadalát! Folytatás kedden 15.15-kor Svájc ellen, ahol vélhetően a csoportelsőség megszerzése lesz a tét.

 

STRANDLABDARÚGÁS
VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐTORNA, EURÓPAI ZÓNA, BIBIONE
Magyarország–Fehéroroszország 9–8 (1–2, 2–3, 2–0, 0–0, 4–3 – büntetőkkel)
Gólszerzők: Fekete V. (2), Besenyei, Badalik, Simonyi, ill. Kavalenka (2), Jucsanka, Iljin, Briccel
A magyar büntetőket értékesítette: Badalik, Ughy, Fekete V., Simonyi
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik