A „Rapid-ölő” Waltner mattersburgi teljesítményével a válogatottba vágyik

Vágólapra másolva!
2009.07.29. 14:16
A rekordbajnok ellen győztes gólt szerző Waltner Róbertet máris „Rapid-ölőként” emlegeti az osztrák sportsajtó. A magyar csatár az egyik legnagyobb osztrák sportportálnak elárulta: fő célja, hogy a Mattersburgban nyújtott teljesítményére felfigyeljen Erwin Koeman szövetségi kapitány, és behívja a válogatottba.

MATTERSBURG–RAPID 2–1

MATTERSBURG–RAPID 2–1


Múlt hét végén megszerezte első gólját tétmeccsen a Mattersburg színeiben Waltner Róbert, a burgenlandi zöld-fehérek magyar csatára. A támadó elmondta: reméli, olyan teljesítményt nyújt a szezon során, hogy figyelembe veszik a válogatottnál is.

„A nagy álmom? Kijutni a 2010-es vb-re a magyar válogatottal. Sok a fiatal a nemzeti csapatban, de én az elmúlt években mindig a legjobb góllövők között voltam. Szeretnék úgy játszani, hogy ismét meghívót kapjak, nagyon örülnék, ha a kapitány beválogatna. Majd meglátjuk...” – mondta a hatszoros válogatott játékos.

Waltnernek sok helyről voltak ajánlatai, de végül az osztrák szerződés mellett döntött, részint a földrajzi közelség miatt.

„Megkerestek Belgiumból, Hollandiából, Dániából és az Egyesült Államokból is, de több esetben meghiúsította az átigazolást a még futó szerződésem. A Mattersburg jó pillanatban tette meg ajánlatát, hamar meg tudtunk egyezni. Remekül fogadtak a csapatnál, a szakmai stábbal és a menedzser Ernst Semmellel is nagyon jól együtt tudok dolgozni.”

A támadó Sopronban szeretett volna letelepedni felségével, de végül annyira megtetszett nekik Mattersburg, hogy a kisvárosba költöztek. Waltner gyorsan beilleszkedett, és most már egy dologra koncentrál: minél többször megzörgetni a hálót.

„Egyet akarok: gólokat lőni, lehetőleg minél többet, mindegy, hogy ki az ellenfél. Persze az önbizalmamnak nagyon jót tett, hogy nagy szurkolótábor előtt szerepelhettem, és nagyon fontos gólt lőttem a Rapidnak."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik