Istvan, a „Google-csatár” Tóth és Tőzsér együtteséhez szerződött

Vágólapra másolva!
2009.06.20. 15:51
Hároméves szerződést kötött a belga élvonalbeli Genk labdarúgócsapatával a Kortrijk csatára, Istvan Bakx. A magyar keresztnevű holland játékos különös körülmények között került annak idején a Kortrijkhez: Hein Vanhaezebrouck a Google keresőben talált rá a támadóra, aki aztán jó teljesítményt nyújtott, így a tréner viszi magával az új klubjához is.
Istvan Bakx (11) a Google hasznosságának élő példája...
Istvan Bakx (11) a Google hasznosságának élő példája...
Istvan Bakx (11) a Google hasznosságának élő példája...
Istvan Bakx (11) a Google hasznosságának élő példája...
A belga labdarúgó-élvonal egyik legkülönösebb történetű csatárát szerződtette Tóth Balázs és Tőzsér Dániel csapata, a KRC Genk. Istvan Bakx három évre írt alá a kék-fehérekhez, ahová az új edző, Hein Vanhaezebrouck viszi magával a Kortrijktől.

Hogy mi a különös Bakx történetében? Nos az, hogy Vanhaezebrouck ballábas támadót akart szerződtetni, de sem neki, sem a játékosmegfigyelőinek nem volt jó ötletük.

A tréner hirtelen ötlettől vezérelve begépelte a „ballábas csatár” szavakat a Google keresőbe, így talált rá a szociológia-tanulmányai miatt akkor éppen a HSV Hoek amatőrcsapatában játszó Bakxra.

Mivel a támadóról szóló írások pozitív hangvételűek voltak, Vanhaezebrouck elküldte fő játékosmegfigyelőjét a Hoekhoz. A szakember elégedett volt, így Bakx a Kortrijkhez szerződött, és meg is kapta egyből a „Google-csatár” becenevet.

Kifejezetten jó játékkal hálálta meg az internetes találatot: elsősorban balszélsőként játszva két szezon alatt 58 bajnokin 16 gólt szerzett, és teljesítményének köszönhetően a holland U21-es válogatottba is bekerült.

Bakx a Genk második nyári erősítése; előtte Moussa Koita, a harmadosztályú Virton hatalmas termetű, gólerős csatára igazolt a Belga Kupa 2009-es győzteséhez. Felvetődik a kérdés, hogy vannak-e Bakxnak magyar gyökerei? Nos, ezt egy forrás sem tudta megerősíteni – a Voetbal International szakírója sem tudott válaszolni a kérdésre –, édesapja viszont folyami hajósként és tengerészként is dolgozott – lehet, hogy így kapott a srác magyar keresztnevet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik