Bölöni László is meghívót kapott az Aranylabda-díjátadásra

Vágólapra másolva!
2008.12.05. 09:20
Bölöni László személyében magyar származású résztvevője is lesz a francia labdarúgószaklap év végi díjátadójának, amelyen átadják az év legjobbjának járó Aranylabdát. Bölöni annak idején edzője volt a díjat elnyerő Cristiano Ronaldónak, amikor a Sporting színeiben berobbant a portugál élvonalba.
Még Cristiano Ronaldo is tanult Bölönitől
Fotó: Reuters
Még Cristiano Ronaldo is tanult Bölönitől
Még Cristiano Ronaldo is tanult Bölönitől
Fotó: Reuters
Még Cristiano Ronaldo is tanult Bölönitől

A France Football kedden hozta nyilvánosságra, hogy ebben az évben az argentin Lionel Messi és a spanyol Fernando Torres előtt a portugál Cristiano Ronaldo kapja meg az Aranylabdát.

A díjat hagyományos keretek, azaz illusztris vendégek között vasárnap adják át a France Football gáláján, és a meghívottak között van a magyar származású tréner, Bölöni László is. A szervezők minden bizonnyal ezúttal is kikérték az Aranylabda-győztes véleményét, hogy kik azok a személyek, akik nem maradhatnak ki a meghívottak sorából, így kerülhetett képbe a marosvásárhelyi születésű szakember.

Bölöni volt annak idején a Sporting Lisboa edzője, amikor Cristiano Ronaldo, az Aranylabda 2008-as győztese bemutatkozott a portugál csapat felnőttegyüttesében. Az 55 éves tréner 2001 és 2003 között dolgozott a lisszaboni klubnál, és a szurkolók ma is a fiatalok bátor bevetése miatt emlékeznek rá.

Bölöni kezei alatt olyan játékosok kerültek az ifjúsági csapatból a felnőttegyütteshez és jutottak rendszeres játéklehetőséghez, mint Cristiano Ronaldo, Ricardo Quaresma vagy Hugo Viana. Cristiano Ronaldo Bölönivel azonos időszakban volt a Sporting játékosa, 25 meccset játszott a hazai pontvadászatban, mielőtt a Manchester Unitedhez igazolt. Portugáliában Bölönit gyakran úgy emlegetik mint a támadó felfedezőjét.

A játékosként 1986-ban BEK-et nyerő Bölöni jelenleg a belga Standard Liege edzője. Bár soha nem dolgozott Magyarországon, neve többször is felmerült mint lehetséges magyar szövetségi kapitány.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik