Két gól, nyolc sárga, három piros: latinos finálét nyert az Internacional

Vágólapra másolva!
2008.12.04. 08:14
A brazil Internacional PA csapata nyerte a Copa Sudamericana 2008-as kiírását, miután a döntő visszavágóján hosszabbításban 1–1-es döntetlenre végzett az argentin Estudiantesszel.
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

Először szerezte meg brazil csapat a második számú dél-amerikai klubtrófeát: az Internacional Porto Alegrében 1–1-es döntetlent játszott az Estudiantesszel, és összesítésben 2–1-el gyűjtötte be a Copa Sudamericanát.

Az Internacional idegenbeli győzelme után egygólos előnyből várhatta a visszavágót, mely kevés szép jelenetet, és sok durvaságot hozott.

Az Estudiantes az első félidőben csak lesgólig jutott (nem biztos, hogy az asszisztensnek volt igaza), majd a 65. percben megszerezte a vezetést Alayes góljával a túlzottan is biztonságra törekedő hazaiak ellen.

A vendégeknek ezután még több helyzetük is akadt: Marcos Angeleri a 90. percben kis híján megszerezte a második gólt (így a kupát) is az Estudiantesnek, amely ekkor már emberelőnyben is volt.

Az Internacional csak akkor tudta átvenni az irányítást, mikor az argentinok kapitánya, Juan Sebastian Verón sérülten lesántikált.

A 113. percben egy szöglet után Bolívar a lécre fejelt, a kipattanót viszont Nilmar a hálóba továbbította (ötödik gólját szerezte a sorozatban), ezzel pedig kiegyenlített. A hátralevő öt percben jó dél-amerikai szokás szerint csatatérré változott a pálya: Rodrigo Brana és Boselli is a kiállítás sorsára jutott.

Az 50 000 fanatikus szurkolója által ünnepelt Internacional két éven belül ötödik nemzetközi trófeáját gyűjtötte be.

A VISSZAVÁGÓ KÉT GÓLJA ÉS BRAZIL ÖRÖMÜNNEP


COPA SUDAMERICANA

DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Internacional PA (brazil)–Estudiantes (argentin) 1–1 (Nilmar 113., ill. Alayes 65.)
A kupát az Internacional nyerte, 2–1-es összesítéssel

A KORÁBBI GYŐZTESEK

2002 San Lorenzo (Argentína)
2003 Cienciano (Peru)
2004 Boca Juniors (Argentína)
2005 Boca Juniors (Argentína)
2006 Pachuca (Mexikó)
2007 Arsenal (Argentína)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik