Michael Schumacher és Romário egy csapatban futballozhat a BL-ben

Vágólapra másolva!
2008.07.06. 01:08
Meglepő húzásra szánta el magát a San Marinó-i bajnok, az SS Murata. A klub elnöksége és vezetőedzőjük, Massimo Agostini már meggyőzte a korábbi világbajnok brazil védőt, Aldaírt, hogy csatlakozzon a csapathoz, és most friss igazolásként nem valamelyik fiatal zsenit akarják megszerezni, de még csak nem is egy labdarúgót, hanem a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumachert.
Romário (balra) és Michael Schumacher szerződtetésében bíznak a Muratánál
Fotók: Action Images
Romário (balra) és Michael Schumacher szerződtetésében bíznak a Muratánál
Romário (balra) és Michael Schumacher szerződtetésében bíznak a Muratánál
Fotók: Action Images
Romário (balra) és Michael Schumacher szerződtetésében bíznak a Muratánál

Persze igazságtalanok lennénk, ha csak Michael Schumacherről beszélnénk. Hozzátartozik a tényekhez, hogy a vezetők tisztában vannak azzal, hogy a német egy futballcipőben, Ferrari nélkül nem olyan gyors, ezért a 42 évesen is még zseniális brazil támadó, Romário szerződtetése is a tervek között szerepel.

A Murata megnyerte hazája bajnokságát, és ezáltal elindulhat a Bajnokok Ligája 2008–09-es kiírásában, a kiscsapat célja pedig nem kevesebb, mint a főtáblára jutás.

Hiába erősítette már a csapatot Aldaír, tavaly a finn Tampere ellen már rögtön az első körben kiesett a csapat (1–2 hazai pályán és 0–2 idegenben), éppen ezért úgy érzik, tanultak az esetből, és most még erősebb csapattal vágnának neki a szezonnak.

„Egy évvel ezelőtt megfizettük a tanulópénzt. Igen, úgy érzem, Romário mindenképp segíteni tudna a csapaton” – mondta a La Gazzetta dello Sport című lapnak a mester, aki mer nagyot álmodni.

Romariót még csak-csak el tudjuk képzelni, de Michael Schumacher mégiscsak meglepő jelenség lenne egy Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzésen, annak ellenére, hogy a korábbi Ferrari-pilóta ma is igazolt labdarúgó – a svájci harmadik vonalban futballozik –, és gyakran feltűnik jótékonysági mérkőzéseken is.

„Igaz, ami igaz, Schumi érkezése inkább marketing szempontból jelentene igazán nagy előrelépést. Bár jól kezeli a labdát, ez tény, de nem tudom, hogy lenne-e ideje részt venni az edzéseken, és így az is lehet, hogy a csapatba sem férne be” – villantotta meg a San Marinó-i profizmust Agostini.

A korábbi Formula–1-es pilóta érkezése tehát felettébb kétséges, de Romário – korábbi válogatottbeli csapattársa, Aldaír unszolása miatt is – gondolkodik a dolgon, és állítólag pár napon belülre választ ígért a Murata ambíciózus vezetőinek.

Az új igazolások a svéd IFK Göteborg elleni selejtező első mérkőzésén mutatkozhatnak be július 15-én vagy 16-án, hogy pontosan melyik napon, azt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jövő hét kedden hozza nyilvánosságra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik