Állítólag a spanyolokkal egyezkednek a 2012-es Eb rendezésről

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.06.14. 16:06
A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezésével kapcsolatban már több pletyka látott napvilágot. A lengyelek és az ukránok sem állnak túl jól az előkészületekkel, és már több ország jelezte, hogy szívesen beugranának a keleti régió országai helyett rendezőnek. Most állítólag a spanyolokat keresték meg Michel Platiniék, hogy meggyőződjenek az ibériaiak szándékáról, ám ezt hivatalosan még cáfolják.
Elképzelhető, hogy Platiniék már a 2012-es Európa-bajnokság ügyeit intézik.
Fotó: Reuters
Elképzelhető, hogy Platiniék már a 2012-es Európa-bajnokság ügyeit intézik.
Elképzelhető, hogy Platiniék már a 2012-es Európa-bajnokság ügyeit intézik.
Fotó: Reuters
Elképzelhető, hogy Platiniék már a 2012-es Európa-bajnokság ügyeit intézik.
Az ABC spanyol lap úgy tudja, Michel Platini, az UEFA elnöke beszélt Angel Maria Villarral, hogy a spanyolok képesek lennének-e otthont adni a tornának, ha az ukránoktól, illetve a lengyelektől az előkészületek jelentős csúszása miatt el kellene venni a rendezés jogát.

„Abszolút semmit sem tudok az ilyen jellegű találkozóról” – jelentette ki William Gaillard, az UEFA kommunikációs igazgatója a bécsi sajtótájékoztatón.

„A 2012-es Eb-vel kapcsolatban sok történet létezik, de akkor foglalkozunk az üggyel, amikor az elnök júliusban a helyszínen megtekinti az előkészületeket.” – tette hozzá.

Az ukrán szövetség egyik, nevének elhallgatását kérő elöljárója csütörtökön jelezte: az országtól elvehetik a rendezést, mert a 80 ezres kijevi Olimpiai Stadion rekonstrukciójára kiírt pályázat nyertese, egy tajvani cég képtelen tartani a határidőket. Viktor Juscsenko államfő, az ukrán szervezőbizottság elnöke szerdára ígért végleges döntést, hogy írnak-e ki újabb tendert.

A 2012-es Eb-re a lengyelek és ukránok mellett a magyarok a horvátokkal, valamint az olaszok pályáztak. Az olaszok és a spanyolok szintén jelezték - akárcsak az idei kontinensviadal megrendezéséről lemaradt skótok -, hogy szükség esetén vállalnák a beugró szerepét.

„A magyar szövetség elnöksége nem foglalkozik Eb rendezési kérdéssel azok után, hogy tavaly áprilisban nem mi nyertük el a 2012-es torna rendezési jogát. Egyébként sok nagy sportesemény előtt 2-3-4 évvel jelennek meg hírek, illetve rémhírek arra vonatkozóan, hogy a házigazda milyen mértékben van elmaradva a tervezett ütemtől” – mondta az MTI-nek Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke.


„Az illetékesek eldöntik, hogy a mostani helyzetben megalapozott vagy megalapozatlan hírek érkeznek Ukrajnából" – tette hozzá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik