Hatalmas védelmi hibákat kihasználva nyert az Eindhoven

Vágólapra másolva!
2008.03.22. 21:43
A PSV Eindhoven két döntetlen után fogadta a Groningen együttesét. A két iksz azonban más-más előjelnek számít, míg a Roda ellen (1-1) illett volna nyerni a holland listavezetőnek, addig a legfőbb rivális, az Ajax Amszterdam elleni döntetlen sikerként könyvelhető el.
Dzsudzsák Balázsék háromszor játszhatták el a "kicsi a rakást"
Fotó: Reuters
Dzsudzsák Balázsék háromszor játszhatták el a "kicsi a rakást"
Dzsudzsák Balázsék háromszor játszhatták el a "kicsi a rakást"
Fotó: Reuters
Dzsudzsák Balázsék háromszor játszhatták el a "kicsi a rakást"

Dzsudzsák Balázsék a táblázaton 6. helyen álló, tehát a rájátszásért küzdő Groningent fogadták.

A nem túl izgalmas első félidő után minimális előnnyel vezetett is az esélyesebb csapat. A 32. percben a védők borzasztó helyezkedését használta ki Danny Koevermans, aki - ha már üresen kapta a büntetőterület határán a labdát - nem is hibázott (1-0).

A PSV ezután sem vitte túlzásba a helyzetek kialakítását, a félidő végén még feljegyezhettünk egy újabb Afellay-próbálkozást, de az eindhoveniek megelégedtek a labdatartással.

A szünet után ritka nagy potyagóllal duplázta meg előnyét a hazai csapat. Otman Bakkal lőtt a 16-os vonaláról, a takarásban levő kapus, Brian von Leo pedig csúnyán "benyelte" a lövést, amelyik épphogy átgurult a gólvonalon.

Ezután már csak a különbség volt kérdés, a győztes kiléte eldőlt. A PSV aktívan játszott - ebben Dzsudzsák Balázs vezető szerepet játszott -, de újabb gólt csak a hajrában sikerült elérni.

A 84. percben Timmy Simons játszotta az ötösre a labdát, ahol Koevermans magányoskodott, és megszerezte második találatát a mérkőzésen. A bajnokságban egyébként ez volt a 11. gólja támadónak.

A PSV Dzsudzsák Balázs jó játékának is köszönhetően simán győzött, és őrzi biztos előnyét a bajnokság élén.

A dobogóért küzdő Heerenveen remek meccsen 1-3-ról fordított a Roda ellen, és nyert 4-3-ra.

HOLLAND BAJNOKSÁG

30. FORDULÓ
PSV Eindhoven-Groningen 3-0
Heerenveen-Roda Kerkrade 4-3
AZ Akmaar-De Graafsshap 0-0
Excelsior-Utrecht 0-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik