Vb 2018: portugál-spanyol közösen pályázna a rendezésre

Vágólapra másolva!
2008.02.19. 12:19
Címkék
Portugália vetette fel az ötle tet, de a spanyolok álltak a kezdeményezés élére, hogy a két ország közösen szálljon harcba a 2018-as labdarúgó-világbajnokság megrendezéséért. Gilberto Madaíl, a Portugál Labdarúgó-szövetség elnöke még tavaly novemberben jelezte spanyol kollégájának, Ángel María Villarnak, hogy kész az együttműködésre, most azonban már a FIFA elnökével is ismertették elképzeléseiket.
A spanyolok 1982-ben már rendeztek vb-t, sőt, 1992-ben Barcelona adott otthont az olimpiának, míg Portugália a legutóbbi Eb házigazdája volt. Keresztülhúzhatja a számításokat, hogy a portugál államelnök, Aníbal Cavaco Silva szerint országában „meg kell fontolni, rendelkezésre állnak-e a szükséges erőforrások”.

A másik fél részéről a Spanyol Hivatásos Labdarúgóliga (LFP) elnöke, José Luis Astiazarán nagyobb önbizalommal nyilatkozott, dicsérte a portugál létesítményeket, és hozzátette azt is, hogy okulhatnak Japán és Dél-Korea példáján, a két ország szintén közösen rendezett vb-t 2002-ben.

A FIFA 2009-ben zárja le a jelentkezéseket, és 2011 októberében dönt majd a helyszínről. Eddig Ausztrália, a Benelux-országok, Kanada, Anglia, Görögország, Mexikó, Oroszország és az Egyesült Államok hozta nyilvánosságra rendezési szándékát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik