Egyetlen góllal nyert a Dzsudzsákkal felálló PSV a Willem II ellen

Vágólapra másolva!
2008.02.16. 21:41
Idegenben nyert a holland labdarúgó-bajnokság éllovasa a PSV Eindhooven együttese a 25. fordulóban. A bajnokesélyes együttesben kezdőként kapott lehetőséget Dzsudzsák Balázs, és a huszonegy éves magyar válogatott játékos végig a pályán volt. A vendégek a győzelemnek köszönhetően kilenc ponttal vezetik a pontvadászatot az Ajax előtt.
Dzsudzsák Balázs ezúttal is a pályán töltötte a 90 percet
Dzsudzsák Balázs ezúttal is a pályán töltötte a 90 percet
Dzsudzsák Balázs ezúttal is a pályán töltötte a 90 percet
Dzsudzsák Balázs ezúttal is a pályán töltötte a 90 percet

Dzsudzsák Balázs és csapata, a PSV Eindhoven Tilburgba látogatott, ahol a Willem II ellen léptek pályára. A betegségéből felépült Sef Vergoossen vezetőedzőnek nélkülöznie kellett a sérült Jan Kromkampot, így Alcides került át a jobb oldali védő pozíciójába, és bekerült a csapatba Mike Zonneveld.

Jobban játszott az első félidőben a PSV, több lehetőséget is kidolgoztak a vendégek. Dzsudzsáknak is voltak lövései, az első kevés veszélyt jelentett, ám az első félóra végén Maikel Aerts kapusnak ki kellett tolnia a léc alól a veszélyesen csapódó labdát. Az eindhovenieknél Otman Bakkalnak is volt egy lehetősége, de nem sikerült góllal befejeznie.

A hazaiak részéről George Mourad volt aktív, a bejrúti születésű, de svéd állampolgárságú támadó egyszer tesztelte Heurelho Gomes kapust, egyszer meg a saját tizenatosán belül mentett kézzel, ám Dick Jol, a rutinos játékvezető nem ítélt tizenegyest.

A 39. percben Dzsudzsák újabb ígéretes lövést küldött kapura, ám balszerencséjére eltalálta saját csapattársát, Danko Lazovicsot.

Szünet után Gomes hatalmas bravúrja kellett ahhoz, hogy ne vezessen a tilburgi alakulat, hiszen Rydell Puopon hatalmas helyzetben éppen a brazil kapusba püfölte a labdát. A másik oldalon Ibrahim Afellay tesztelte Aertset, de a volt Feyenoord-kapus biztos kézzel hárított.

A 63. percben Vergoossen mester érdekes cserét hajtott végre, ugyanis lehozta Lazovicsot. Ebben nincs semmi meglepetés, ezt minden meccsen meghúzza, de nem Danny Koevermanst, a gólvágót hozta be, hanem az inkább a középpályán védekezésben jeleskedő Edison Mendezt. Tíz perccel később azért Koevermans is pályára került, Farfánt kapta le a pályáról a szakvezető.

A hajrához közeledve villant a magyar középpályás és éles szögből a bal oldalról az oldalhálóba lőtt.

A mérkőzés a 84. percben dőlt el, amikor egy Aerts-Afellay összecsapás után tizenegyest ítélt a játékvezető, és ezt Timmy Simons, a belga középpályás gólra váltotta. Győzelmével a PSV megerősítette vezető helyét a tabella élén.

HOLLAND LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

25. FORDULÓ
Willem II - PSV Eindhoven 0-1 (Simons 84.-11esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik